نقش ابن زیاد در مختار را از این سایت دریافت کنید.
ناگفتههای فرهاد اصلانی از «مختارنامه»
بازیگر نقش ابن زیاد در مجموعه «مختارنامه» معتقد است سریال هایی نظیر مختارنامه یک اتفاق نادر در زندگی هر بازیگری هستند.
صفحه نخست » فرهنگی 59890 بازدید پ
ناگفتههای فرهاد اصلانی از «مختارنامه»
بازیگر نقش ابن زیاد در مجموعه «مختارنامه» معتقد است سریال هایی نظیر مختارنامه یک اتفاق نادر در زندگی هر بازیگری هستند.
کد خبر: ۵۴۰۷۱۵ تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۴ – ۰۰:۵۰
بازیگر نقش ابن زیاد در مجموعه «مختارنامه» معتقد است سریال هایی نظیر مختارنامه یک اتفاق نادر در زندگی هر بازیگری هستند.
به گزارش فارس، مجموعه تلویزیونی «مختارنامه» تنها اثر فاخر تلویزیون با موضوع قیام سالار شهیدان امام حسین علیه السلام است که برای اولین بار در سال 90 به روی آنتن رفت و پس از آن هنوز به بهانه های مختلف از شبکه های مختلف پخش می شود و هنوز هم مخاطبان پر و پا قرص خود را دارد.
در سال 90 و حین پخش سریال، خبرگزاری فارس با «فرهاد اصلانی» بازیگر نقش ابن زیاد مصاحبه ای انجام داد که به بهانه تکرار مجموعه مختارنامه از شبکه های آی فیلم، اچ دی و نسیم بازخوانی می شود:
***
«فرهاد اصلانی» متولد سال 1345 در شهر بیجار و فارغ التحصیل دوره کارگردانی و بازیگری تئاتر از فرهنگسرای نیاوران است.
او اولین بار در نقش یزید در سریال امام علی(ع) ظاهر شد و نظرها را به سوی خود جلب کرد، سپس بازی کوتاهش در فیلم روسری آبی او را به سینما کشاند.
اصلانی در کارنامه کاری خود حضور در آثار سینمایی و تلویزیونی بسیاری را دارد و مهارتش در ایفای نقشهایی که به او سپرده میشود، نامش را جزو بازیگران نامور و تراز یک سینما و تلویزیون قرار داده است.
آخرین بازی «فرهاد اصلانی» در قاب تلویزیون، به سریال «مختارنامه» به کارگردانی داوود میرباقری و ایفای نقش «ابن زیاد» یکی از اشقیاء کربلا برمیگردد که توانست نظر مخاطبان این سریال را به خود جلب کند.
این بازیگر در گفتوگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس به سوالاتی پیرامون ایفای نقش ابن زیاد و حضورش در مختارنامه پاسخ گفته که در ادامه میآید:
**زمانی که حضور در سریال «مختارنامه» به شما پیشنهاد شد، چقدر نسبت به «ابن زیاد» آشنایی داشتید و از چه منابعی برای شناخت بیشتر این شخصیت استفاده کردید؟
-برخی رلها هستند که برای ایفای آن بازیگر نمیتواند تحقیق نکند و خود پرسوناژ بازیگر را به سمت تحقیق سوق میدهد تا آن را بشناسد. من هم بابت این کار مطالعه بسیاری داشتم و منابع مذهبی موجود و در دسترس را مورد مطالعه قرار دادم که کمک بسیاری به من کرد و فضا و ادبیات کار را بدست آوردم. البته نمیتوانم سناریوی فوقالعاده آقای میرباقری را هم انکار کنم. کامل بود برای این نقش. تحقیقات به خود من کمک میکرد، ولی سناریو تمام حرفها را زده بود و از تمام زوایا به شخصیت ابن زیاد پرداخته شده بود. آنچه هم در این میان من مطالعه کردم، برای رفع دل نگرانیهای خودم بود که جملهای که ادا میکنم با یک فهمی ادا شود که از دریچه ذهن خودم باشد و فقط محفوظات نباشد تا به بار بنشیند و خوشبختانه چنین اتفاقی هم افتاد.
**مشکلی برای بازی کردن این نقش منفی نداشتید؟
-من به عنوان بازیگر نباید عقاید خود را در کار دخالت بدهم. وقتی به من کاری را در حوزهای پیشنهاد میدهند، امکان دارد در هر سلیقهای باشد و ربطی به نگاه شخصی من ندارد. من فقط تلاش میکنم تا نقشم را قابل دفاع بازی کنم.
** نمی ترسیدید این شخصیت حقیقی تاریخی با پیشینه تلخ و سیاهی که در ذهن مردم ما دارد، گریبانگیر شما شود و الی الابد به نام ابن زیاد شناخته شوید؟
-موضوعات تاریخی این چنینی باید از شکل تابو درآیند و باید پیرامون آنها حرف زد و بحث کرد. اینها مسائل بدی نیست و باعث زنده شدن مفاهیم به شکل امروزی میشود. ما اگر بخواهیم از این رلها بترسیم، آن وقت هیچ وقت نمیتوانیم دربارهشان حرف بزنیم و به نظر من آن وقت نمیتوانیم عنوان بازیگر را داشته باشیم. یک بازیگر باید به تمام رلهایی که به او پیشنهاد میدهند فکر کند و مهم نیست چه عقیدهای دارد. فکر کنید که به من یک فیلمنامه قابل قبول انسانی که حرف خوبی میزند از کشورهای خارجی پیشنهاد بدهند وقتی به شرایط ملی و مذهبی من کاری ندارد، میتوانم حضور در آن را بپذیرم ولی اگر بخواهم در یک جغرافیای محدود با علایق محدود کار کنم، دیگر نمیتوانم نام خود را بازیگر بگذارم، چون بازیگری تعریف مشخص دارد. در این میان میتوانم به یک خاطره اشاره کنم، یک روز فردی در خیابان به من گفت که من عاشق امام حسین (ع) هستم ولی دمت گرم! فکر میکنم پارادوکس خوبی در این جمله بود و از شنیدن آن کیف کردم. این مختصرترین، مفیدترین، ساده ترین و زیباترین تعریفی بود که از ایفای نقش من شد.
**در کنار بازی بسیار قوی شما، بخشهای منفی و قساوت زندگی ابن زیاد بسیار خوب تصویر شده بود ولی صحنه مجازات این شخصیت بسیار کم و خنثی بود و میتوان گفت دل مخاطب را خنک نکرد، چرا؟
-در روایتهایی که خواندهام، میگویند کسی را کشتیم که سرش بوی خوبی میداد. نمیتوانم خیلی دربارهاش حرف بزنم و دلیلش را بگویم. شاید شرایط تولیدی اجازه نداد و فرصت نشد که در این باره از آقای میرباقری بپرسم.
**یعنی این بخشها در پخش حذف شد؟
-نه، این طور نبود و تمام حذفیات مربوط به نقش من در حد چند کلمه بود. مردم کوچه و بازار و اهل فن نیز در این زمینه سوال داشتند که من دقیق نمیتوانم حرفی بزنم و در حوزه کارگردانی است. فکر میکنم که این نوع پایان بندی نظر کارگردان بوده است.
**فکر نکردید که با این شیوه ذهن مخاطب درگیر این مسأله شد و ابن زیاد مختارنامه نیمه کاره ماند؟
-کار به قدری وسیع و جالب بود که هر فرصت کوچکی که برای هر بازیگری بود امکان خوبی بود و من در مجموع احساس خوبی از این حضور داشتم.
**سریال به واسطه زمان تولید طولانی با فاصله روی آنتن رفت، حال که بازی خود را میبینید برایتان رضایت بخش است؟
-بله. خوشبختانه این کار از جمله اتفاقات نادری بود که در زندگی من افتاد. وقتی از کاری فاصله بگیرم، ذهنم رشد میکند و بیشتر مطالعه میکنم. شاید دیگر آن اجرا را نپسندم و از آن فاصله بگیرم. اما در این کار مشخصا بعد از مدت زمان طولانی که پخش شد، فکر میکنم بهترین انتخابها را در اجرا داشتیم. هم من و هم آقای میرباقری.
**از طراحی گریمتان راضی بودید؟
-در طراحی صورت گرفته یا باید به صورت مصنوعی ریش میگذاشتم که خیلی آن را نمیپسندیدم و یا اینکه خودم ریش بگذارم. به دلیل اینکه تصمیم گرفتم در زمان حضور در این پروژه در اثر دیگری ایفای نقش نکنم، بنا بر این تا جایی که مقدور بود از امکانات صورت خودم استفاده کردم اما در دوران پیری دیگر این امکان میسر نبود و با گریم مرا پیر کردند. من گریم خیلی کمی داشتم.
منبع مطلب : www.tabnak.ir
بازیگران نقشهای منفی را بشناسید
سریالهای معصومیت از دست رفته، مختارنامه و شب دهم جزو آثار شاخص تاریخی ـ مذهبی تلویزیون با موضوع رویداد عظیم صحرای کربلاست.
بازیگران نقشهای منفی را بشناسید
سریالهای معصومیت از دست رفته، مختارنامه و شب دهم جزو آثار شاخص تاریخی ـ مذهبی تلویزیون با موضوع رویداد عظیم صحرای کربلاست.
النگ و دولنگ در گذر زمان/ تصاویر
انجام تست گریم بازیگران سریال جدید شبکه یک +عکس
چرا فیتیلهایها در تلویزیون نیستند؟
«لیسانسهها» به خانه برگشتند +تصاویر
عکس/ نوستالژی بازیگران طنز تلویزیون
در این سه اثر تاریخی بازیگرانی ایفاگر نقش اشقیاء یا شخصیتهای منفور تاریخ شیعه بودهاند البته ایفای این نقشهای منفور، هم سخت است و هم دل شیر میخواهد؛ هنوز هم ممکن است بازی در قالب چنین شخصیتهایی با واکنش منفی معدودی از مخاطبان مواجه و همراه باشد.
علائم انگلها در بزرگسالان زمانی که بدنتان پر از انگل شده است
همین مساله باعث شده بازیگران کمتر حاضر به بازی در نقش اشقیاء شوند، اما باید قبول کرد که منفوران هم بخشی از این رویداد عظیم تاریخی هستند و اتفاقا بازی توانمند و هنرمندانه این طیف از بازیگران است که سبعیت و شقاوت نابکاران و معاندان را به خوبی نمایان میکند.
آنچه دیگران میخوانند:
ماجرای عشق جوان ایرانی به هازل کایا بازیگر نقش نهال در سریال عشق ممنوع
سریال مترجم اولین اثر بهرام توکلی در نمایش خانگی با هنرنمایی صابر ابر
بیوگرافی لئوناردو دیکاپریو ” ستاره سخت کوش هالیوود سنتر ” از کودکی تا به امروز
اطلاعاتی که باید قبل از لیزر موهای زائد بدانید + مراقبت های بعد از لیزر
کلوزت روم چیست و چطور باید طراحی شود + باید های و نباید های یک اتاق لباس مناسب
فرهاد اصلانی
صفر تا صد عمل تغییر جنسیت و قوانین تعیین شده برای آن
اصلانی معتقد است یک بازیگر باید به تمام نقشهایی که به او پیشنهاد میشود، فکر کند؛ مهم نیست آن شخصیت چه عقیدهای داشته و دارد. شاید این طرز تفکر باعث شد تا او تن به ایفای نقش عبیدالله بن زیاد، منفورترین شخصیت تاریخی سریال مختارنامه بدهد.
اصلانی برای این نقش باید ریش میگذاشت و از آنجایی که ریش مصنوعی را نمیپسندید، تصمیم گرفت در زمان حضورش در اثر دیگری بازی نکند و ریش بگذارد، اما در دوران پیری ابنزیاد با گریم پیرش کردند.
بهترین برنامه ادیت فیلم حرفه ای برای گوشی های اندروید و آیفون
یکی از صحنههای طلایی اصلانی در این سریال، زخم و بوی تعفن پایش بود که این حس را چنان واقعی نشان داد که ناخودآگاه مخاطب احساس میکرد بوی عفونت پای ابنزیاد را استشمام میکند. همچنین صحنه اعتراف گرفتن از مسلم و ادبیات مکارانه و عجیب و غریب نیز ازجمله نقاط قوت بازی او بود.
انوش معظمی
عکس قله دماوند با شکوه از نمای نزدیک و دور
میرباقری برای انتخاب بازیگر نقش حرمله فاکتورهای زیادی داشت و بهدنبال بازیگری بود که هیکل درشتی داشته باشد.
تا اینکه بعد از دیدن انوش معظمی این نقش را به او پیشنهاد داد. البته قبل از ایفای نقش ترس و واهمه زیادی داشت، زیرا اطرافیانش به او میگفتند که اگر این نقش منفور را بازی کند، حتما نقش اول و آخرش خواهد شد، اما این اتفاق نیفتاد.
دعا برای از بین بردن شک بین زن و شوهر و رفع فوری بدبینی
از دیگر ویژگیهای این نقش گریم عجیب و غریب این شخصیت بود که میرباقری تاکید داشت علاوه بر فیزیک، خو و خصلت حیوانی را در ظاهر او به نمایش بگذارد و گریم حرمله یکی از سختترین گریمهای این سریال بود که شش ساعت طول میکشید و این نقش نقطه عطف کارنامه معظمی شد.
داریوش فرهنگ
داریوش فرهنگ هنرمندی است که خودش را فقط به دنیای نویسندگی و کارگردانی محدود نکرده و در کنار آن به بازیگری هم نظر دارد.
او با اینکه از ایفای نقش عبیدالله بن زیاد در سریال «معصومیت از دست رفته» و بازخورد بد مردم میترسید، اما بعد از صحبت با میرباقری تن به این پیشنهاد داد. آنها به این توافق رسیدند که ابنزیاد برخلاف منفور بودنش خیلی چهره زشتی نداشته باشد.
به همین دلیل فرهنگ بیشتر روحیه سیاستمدار بودن ابنزیاد را پررنگ کرد. از سوی دیگر کلکلهای او و شوذب خزانهدار و توجیه برای همراه نشدن با امام حسین(ع) از صحنههای جذاب این شخصیت بود که نشان از توانمندی فرهنگ برای این نقش داشت.
رضا خندان
زندهیاد رضا خندان بازیگر نقش سنان بنانس در سریال مختارنامه است. او بر اثر بیماری کلیوی در 57 سالگی از دنیا رفت.
در کارنامه هنری این بازیگر نقشهای زیادی در سینما و تلویزیون دیده میشود، اما هیچ یک از نقشهایش آنچنان که باید و شاید ماندگار نشد و آخرین بازی او در سریال مختارنامه بود که شاه نقش زندهیاد خندان بود، اما خودش هرگز موفق نشد این اثر درخشانش را ببیند و از آن لذت ببرد. او خیلی با جدیت این نقش را بازی و تلاش کرد انتظارات میرباقری را برای این نقش برآورده کند، به همین دلیل سعی کرد سنگدل بودن سنان بن انس را در بازیاش پررنگ کند تا برای مخاطبان هم باورپذیر باشد.
محمود پاکنیت
کارنامه محمود پاکنیت پر از نقشهای ماندگار است که این بازیگر با هنرنماییاش حک و ثبت کرده. یکی از نقشهای ماندگار او بازی در سریال «شب دهم» و ایفای نقش سرگرد مبرز بود. قصه این سریال با رویداد عاشورا تنیده شده بود و پاکنیت تلاش کرد نقش یک سرگرد شهربانی بیرحم را بخوبی ایفا کند و او را بسیار هوشمند و جاهطلب نشان دهد.
یکی از ویژگیهای سرگرد مبرز، شخصیت خاص چندگانهاش بود که انگیزه واقعیاش انتقام بود و پاکنیت بخوبی از پس این نقش برآمد. سرگرد مبرز به خاطر منفور بودن در لشکر اشقیاء قرار میگیرد.
مهدی فخیمزاده
فخیمزاده جزو هنرمندان رزمیکار تلویزیون و سینمای ایران است. او معمولا در کارهایی که خودش نویسندگی و کارگردانی آن را به عهده دارد، بازی میکند و کمتر جلوی دوربین کارگردان دیگری حاضر میشود.
میرباقری در یک محفل دوستانه به او پیشنهاد نقش عمر بن سعد را داد و به این ترتیب، فخیمزاده بعد از 16 سال مقابل دوربین یک کارگردان رفت.
فخیمزاده نقش عمر بن سعد را بسیار هنرمندانه ایفا کرد و روی حرکات چشم و زاویه نگاهش خیلی تاکید داشت. گریم هم به او کمک کرد تا این نقش منفور را به درستی ایفا کند. از ویژگیهای او تبحرش در بیان دیالوگهاست که مخاطب زیرکی و فریبکاری این شخصیت را متوجه میشد.
منبع مطلب : www.parsnews.com