مسجدالنبی در کدام شهر قرار دارد را از این سایت دریافت کنید.
مسجدالنبی
مسجدالنبی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
مسجدالنبی
دین
هیئت حاکمه أخبار وکالة الرئاسة العامة لشؤون المسجد النبوی
مکان
مکان عربستان سعودی، مدینه
مختصات ″۶، ′۲۸، °۲۴ شمالی و ″۳۹، ′۳۶، °۳۹ خاوری
معماری سبک اسلامی
بنیانگذار محمد و صحابه
بنیانگذاری سال نخست ه. ش
گنجایش ۶۰۰٬۰۰۰ (۱٬۰۰۰٬۰۰۰ در هنگام حج)
مساحت داخلی ۹۸٬۵۰۰ متر مربع
گنبد(ها) گنبد خضرا ۱۹۷
بلندی بیرونی گنبد نزدیک به ۸٫۹ متر (بلندترین گنبد)
مناره(ها) ۱۰ بلندی مناره ۱۰۵ متر
مسجدالنبی یا مسجد نَبوی یا مسجد پیغمبر، یکی از سه مسجد مهم مسلمانان در کنار مسجدالحرام و مسجد الاقصی است. همچنین چون آرامگاه پیامبر اسلام در آن واقع شدهاست به حرم محمد یا حرم نبوی نیز مشهور است و از زیارتگاههای مهم مسلمانان بهشمار میرود.
مسجد نبوی مسجدی تاریخی در مدینه است که در خاور شهر مدینه بنا شدهاست. این مسجد را پیامبر اسلام در سال نخست هجری و در نخستین روزهای ورود به مدینه به دست خود و به همراهی مهاجرین و انصار ساخت. آرامگاه پیامبر اسلام، که در منزل او واقع بود، پس از توسعه مسجد در آن قرار گرفت.
تاریخچه[ویرایش]
آهنگ ساخت مسجد[ویرایش]
پس از پایان بنای مسجد قبا، محمد و مهاجران مکی، در میان استقبال انصار و مدینه، راهی مدینه شد. همهٔ قبایل مسلمانشدهٔ یثرب و پیرامونش، ضمن خوشآمدگویی به محمد، از او میخواستند تا در خانه و قبیله و منازلشان سکنی گزیند، ولی محمد ضمن اظهار مهر به لطف شیفتگان راه و رسمش، انتخاب محل سکونت را به قضای الهی حواله کرده بود. ستور (مرکب)، کنار خانهٔ ابوایوب انصاری زانو زد و پیامبر آنجا مستقر شد و دعایی بدین مضمون خواند:
«رَبِّ اَنزلنی مُنزَلاً مُبارَکاً، وَاَنتَ خَیرُالمُنزلینَ» یعنی «پروردگارا! در فرودگاهی خجسته فرودم آور، و تو بهترین فرودآورندگانی»[۱]
ساخت نخستین بنای مسجد[ویرایش]
پیامبر از سهیل و سهل، یا سرپرستشان، یا طایفهٔ بنونجار خواستار خریدن مربد شد تا در آنجا خانه و مسجدش را بنا نهد. تاریخنگاران به گواه منابع معتبر همنظر اند که در ساخت نخست مسجد، محمد همدوش با دیگر صحابهٔ بزرگ مهاجرین و انصار، بنا میکردهاست. بیهقی به روایت عبدالله بن عمر که مورد تصریح امام بخاری در صحیح قرار گرفته، اشارهٔ خاصی میکند که: «مسجد پیامبر دارای دیوارها و پایههایی از خشت خام بود و سقفش با شاخههای درخت پوشیده و ستونهایش تنههای خرما بود.»
از دیدگاه الاقشهری، به استناد گفتهٔ عبداللهَ عمر، بنای مسجد در آن روزگار، سه درب داشتهاست: دربی سوی دیوار جنوبی مسجد، دربی به نام «عاتکه» در شمال دیوار باختری -که به بابالرحمة مشهور است- و درب سوم همان درب جبرئیل فعلی است که میانهٔ دیوار خاوری مسجد قرار داشتهاست.
روضه نبوی[ویرایش]
روضه نبوی یا روضه شریفه یا روضه مبارکه به مکانی در ناحیه جنوب شرقی مسجد و فاصلهٔ میان آرامگاه پیامبر و منبر او است که طول آن ۲۲ متر و عرض آن ۱۵ متر است. در این مکان که با فرش سبز رنگی پهن شدهاست و آرامگاه، منبر و محراب در محدودهٔ آن قرار دارند. این مکان برای مسلمانان به علت سخنی از پیامبر مکانی مقدس و پر فضیلت است.[۲]
محمد در مورد این مکان گفتهاست:
«میان منبر و خانه من باغی است از باغهای بهشت و منبر من بر دری از درهای بهشت قرار دارد»[۳]
ستونها[ویرایش]
مقالهٔ اصلی: ستونهای مسجد النبی
در مسجد نبوی از ابتدا ستونهایی شناخته شده و معروف وجود داشتهاند. از جمله ستون مُخَلَّقه (نمازگاه پیامبر) و ستون مهاجران یا ستون عایشه، ستون توبه، ستون السّریر، ستون مَحْرَسْ (منسوب به علی)، ستون وُفود، مقام جبرئیل (در خانه علی و فاطمه زهرا)، ستون تهجد و ستون حنّانه (که طبق نقلها در فراق پیامبر گریست)[۴] میباشند.[۵]
تغییر قبله[ویرایش]
پس از تغییر سوی قبله از بیتالمقدس (شمال غربی مسجد) به کعبه (جنوب مسجد)، پیامبر دربِ گشوده در دیوار جنوبی را مسدود کرد و درب دیگری گشود که شاید گفتهٔ حافظ محمد بن محمود بن نجار[۶] با واقعیت مطابق باشد که درب در دیوار شمالی و روبهروی دربی بودهاست که پس از تغییر قبله بسته شدهبود.
بیهقی[۷] از عباده روایت میکند که: «انصار مالی را گرد آورده به حضور پیامبر آوردند و پیشنهادند که مسجد را بازساخته بیارایند، و گفتند تا کَی باید زیر این سقف که پوشال خرما است، نماز بگزاریم؟». محمد گفت: «سقف مسجد برادرم موسی نیز همچنین بود و من از روشش برنمیگردم».
نخستین گسترشها[ویرایش]
بنای مسجد همچنان ترکیب و شکل نخستش را تا ۷ (قمری) نگه داشت و در این روزگار تغییری نکرد. در سال هفتم هجری پس از فتح دژهای خیبر (ابهامزدایی) به دست مسلمانان، سوی مدینه بازگشتند. ضرورت توسعهٔ مسجد بهخاطر افزایش روزانهٔ جمعیت مسلمانان، در نظر پیغمبر و اصحابش آمد. به گفتهٔ جعفر محمد صادق[۸] پیامبر اکرم مسجد را از درازا و پهنا چنان فراخ کرد که چون مربع ۱۰۰× ۱۰۰ ارشی (ذرعی) درآمد.
با توجه به برابری نسبی اَرَش با متر، مساحت مسجد در سال هفتم میبایست ۲۴۳۳ متر مربع شدهباشد و این متراژ عینی از بنای مسجد، طبق معیارهای نقشهای که کارشناسان ترک در اواخر سدهٔ ششم خورشیدی که ۲۴۷۵ متر مربع ارائه دادهاند، مطابقت محاسباتی دارد.
خاکسپاری پیامبر[ویرایش]
ضریح محمد، ابوبکر و عمر
پس از درگذشت پیامبر او را در منزلش (اتاق عایشه) به خاک سپردند. در جریان توسعه مسجد پیامبر ، این مکان در مسجد واقع شد.[۹] پس از مرگ ابوبکر و عمر آنها را کنار آرامگاه پیامبر به خاک سپردند.
حرم در زمان عمر بن خطاب[ویرایش]
فراخسازی حرم[ویرایش]
عمر خطاب با توجه به فراوانی و انبوهی مسلمانان در مسجد النبی و نبود جای بهاندازه از بهر برگزاری فرایض و اعتکاف و نیایش و زیارت، تصمیم گرفت تعدادی از خانههای اطراف مسجد را برای توسعهٔ مسجد ویران کند.
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مسجد النبی کجاست
مسجد نبوی مسجدی تاریخی در مدینه است که در خاور شهر مدینه بنا شده است.
مسجد النبی
5
اطلاعات جاذبه گردشگری
عربستان، مدینه
بازدید از این جاذبه گردشگری رایگان است
مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
مسیر یابی
مسجد النبی یا مسجد نَبوی یا مسجد پیغمبر، یکی از سه مسجد مهم مسلمانان است. همچنین چون آرامگاه پیامبر اسلام (ص) در آن واقع شدهاست به حرم محمد(ص) یا حرم نبوی نیز مشهور است و زیارتگاههای مهم مسلمانان بهشمار میرود.
مسجد نبوی مسجدی تاریخی در مدینه است که در خاور شهر مدینه بنا شده است. مسجد را پیامبر اسلام (ص) در سال نخست هجری و در نخستین روزهای ورود به مدینه به دست خود و به همراهی مهاجرین و انصار ساخت. آرامگاه پیامبر اسلام (ص) که در منزل او واقع بود، پس از توسعه مسجد در آن قرار گرفت. این مسجد از معروفترین مسجدهای مسلمانان و از مهمترین زیارتگاههایشان بهشمار میآید.
مسجد النبی
نظر دهید 0 بررسی 0 رای مفید
شما به مسجد النبی چه امتیازی میدهید؟
با نمرهدهی به این جاذبه امتیاز بگیرید
انتخاب کنید و امتیاز بگیرید
Mohsen666 2 بررسی 0 رای مفید
مسجد نبی دروازه ی به سوی اسمان
۴ سال پیش
فک کنم سال 89 بود عمره رفتم برای کسی که تجربه سفر رو نداره بخواید حس حضور رو با کلمات تشریح کنی نه تنها سخته بلکه بسیار بسیار دشواره اما… [ + ]
اطلاعات جاذبه گردشگری
منبع مطلب : www.kojaro.com