قرص استیل سالیسیلیک اسید برای چیست را از این سایت دریافت کنید.
قرص استیل سالیسیلیک اسید در بارداری (آسپرین) و عوارض آن
مصرف قرص استیل سالیسیلیک اسید در بارداری کاملا بی خطر نیست؛ اسید آستیل سالیسیلیک (ASA) همان آسپرین است که به عنوان یک داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی کاربرد دارد
نکات مهم در مورد مصرف قرص استیل سالیسیلیک اسید در بارداری یا همان آسپرین
آذر ۱۴۰۰ | زمان مطالعه : ۹ دقیقه
به اشتراک بگذارید
مصرف قرص استیل سالیسیلیک اسید در بارداری کاملا بی خطر نیست؛ اسید آستیل سالیسیلیک (ASA) همان آسپرین است که به عنوان یک داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی کاربرد دارد و اغلب برای درمان دردهای خفیف، تب و التهاب تجویز میشود. البته در برخی موارد به عنوان رقیقکننده خون و درمان حملات قلبی، سکته و درد قفسه سینه نیز استفاده میشود.
در این مقاله میخوانید:
قرص استیل سالیسیلیک اسید 80 برای چیست؟
آیا مصرف آسپرین در دوران بارداری بی خطر است؟
معمولا چه زمانی خوردن آسپرین در بارداری تجویز میشود؟
قرص استیل سالیسیلیک اسید قبل از بارداری
عوارض استیل سالیسیلیک اسید
بهترین زمان مصرف قرص آ اس آ در بارداری
علت تجویز آسپرین در بارداری
قرص استیل سالیسیلیک اسید 80 برای چیست؟
استیل سالیسیلیک اسید (قرص آسپرین) یکی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) است. این قرص برای کاهش تب و تسکین دردهای خفیف تا متوسط ناشی از ناراحتیهایی مثل دردهای عضلانی، دندان درد، سرماخوردگی و سر درد استفاده میشود. در برخی موارد از این دارو برای کاهش درد و تورم ناشی از آرتریت (التهاب مفصل) نیز استفاده میشود.
مصرف دوز پائین قرص آسپرین، از لخته شدن خون جلوگیری کرده و بدین ترتیب ریسک سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش میدهد.
همچنین احتمال دارد پزشک پس از جراحی شریانهای مسدود شده (مثلا جراحی بای پس، اندآرترکتومی کاروتید، استنت کرونر) دوزهای پایین آسپرین را به عنوان رقیق کننده خون تجویز کند.
البته تجویز آسپرین در بارداری میتواند ناشی از دلایل دیگری باشد که در ادامه شرح خواهیم داد.
آیا مصرف آسپرین در دوران بارداری بی خطر است؟
خیر و نه کاملا؛ آسپرین برای بانوان باردار بی خطر محسوب نمیشود مگر آنکه با اجازه پزشک مصرف شود. با اینکه شواهد نشان نمیدهد آسپرین ضعیف (۷۵ تا ۳۰۰ میلیگرم / آسپرین بچه) مشکلی برای مادر یا جنین ایجاد کند، اما بهتر است تنها زمانی مصرف شود که استفاده از آن را پزشک تجویز کرده باشد.
معمولا چه زمانی خوردن آسپرین در بارداری تجویز میشود؟
همانطور که گفتیم آسپرین (قرص انتریک کوتد (آ.اس.آ)) تنها زمانی از جانب پزشک تجویز میشود که شرایط خاصی وجود داشته باشد و مصرف کردن آن به مصرف نکردن آن ارجحیت داشته باشد. در ادامه تعدادی از این شرایط خاص را برای شما شرح میدهیم، اما توجه داشته باشید که تشخیص شرایط خاص برای خوردن قرص استیل سالیسیلیک اسید در بارداری فقط و فقط با پزشک است.
فشار خون بارداری
هنگامی که خانم باردار دچار فشار خون بالا در بارداری است، پزشک قرص آسپرین را برای جلوگیری از زایمان پرخطر تجویز میکند.
سندروم هیوز
پزشک برای خانمهایی که از سندروم هیوز رنج می برند، قرص آسپرین تجویز می کند. در این حالت از سقط جنین و زایمان زودرس جلوگیری میشود. این سندرم نوعی اختلال ایمنی است که در آن آنتیبادیهای غیرعادی با لخته شدن غیرطبیعی خون در سیاهرگها و عروق مرتبط هستند. این سندروم بیشتر روی پاها تاثیر میگذارد، اما ممکن است لخته در کلیهها، ریهها و سایر اندامها نیز ایجاد گردد.
در این شرایط تمایل زیادی برای لخته شدن خون وجود دارد. این مسئله باعث مسدود شدن جریان خون و نرسیدن مواد مغذی به جنین و جلوگیری از رشد جنین و در نتیجه از دست دادن مکرر جنین و زایمانهای نارس میشود.
سندرم هیوز به سندرم آنتی فسفولیپید (APS)، سندرم آنتی فسفولیپید آنتی بادی (Antiphospholipid Antibody Syndrome) یا خون چسبنده نیز معروف است.
پره اکلامپسی
پره اکلامپسی مشکل دیگری است که پزشک برای رفع آن قرص آسپرین تجویز می کند. پره اکلامپسی بارداری که قبلا توکسمی نامیده میشد، وضعیتی در زنان باردار است که با فشار خون بالا، پروتئینوری و تورم پاها و دستها همراه است. شدت آن میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. معمولا در اواخر بارداری اتفاق میافتد.
پره اکلامپسی چندین ارگان بدن را درگیر می کند و در پنج تا هفت درصد از بارداری ها رخ می دهند. این بیماری میتواند باعث عوارض جنینی و مادری شود. این عارضه بعد از هفته بیست بارداری معمولا بروز میکند و با افزایش فشار خون مادر یا همراه با پروتئینوری (دفع پروتئین در ادرار) مشخص میشود. پره اکلامپسی منجر به عملکرد نادرست جفت میشود، بنابراین اکسیژن و خون به درستی به جنین نمیرسد و حتی میتواند سبب مرگ جنین در هنگام زایمان شود.
عدم درمان پره اکلامپسی خطر تشنج و عوارض مغزی را به دنبال دارد که نهایتا منجر به ختم حاملگی با سقط یا سزارین میشود. این مشکل در خانمهایی که اضافه وزن دارند، سابقه فشار خون بالا دارند یا از دیابت رنج می برند، بیشتر دیده میشود.
خوردن آسپرین به مقدار کم و تحت نظارت پزشک (در حد 60 تا 80 میلیگرم)، میتواند باعث کاهش احتمال پره اکلامپسی شود.
اگر این بیماری در ابتدای بارداری تشخیص داده شود، آسپرین بعد از هفته دوازدهم بارداری تجویز میشود.
قرص استیل سالیسیلیک اسید قبل از بارداری
چنانچه باردار هستید یا به زودی قصد باردار شدن دارید، قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید. مصرف آسپرین در دوره بارداری ممکن است منجر به خونریزی مادر یا نوزاد در زمان زایمان شود.
در مورد مصرف قرص استیل سالیسیلیک اسید قبل از بارداری باید به این موضوع اشاره کنیم که محققان از دانشگاه یوتا و موسسه ملی بهداشت کودکان و توسعه انسانی (NICHD ) دریافتهاند که فقط ۸۱ میلیگرم از آسپرین روزانه ممکن است احتمال باروری را با کاهش التهاب سیستماتیک بدن زنان و بهبود محیطی که در آن جنین رشد میکند، افزايش دهد. همچنین بر اساس تحقیقات، مصرف آسپرین تا یک سوم شانس تولد نوزاد پسر را نسبت تولد نوزاد دختر در مادران باردار افزایش میدهد. با این وجود مصرف این دارو به هر دلیلی و با هر هدفی فقط و فقط باید تحت نظر پزشک باشد.
منبع مطلب : gahvare.net
استیلسالیسیلیک اسید
استیلسالیسیلیک اسید
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
استیلسالیسیلیک اسید
دادههای بالینی
روش مصرف دارو دهانی-مقعدی
گروه دارویی مسکن- ضد التهاب غیر استروئیدی
دادههای فارماکوکینتیک
زیست فراهمی ۱۰۰ ٪ پیوند پروتئینی ۹۵٪ متابولیسم کبدی
نیمهعمر حذف ۲۵ دقیقه
دفع ادراری شناسهها شمارهٔ CAS ۵۰-۷۸-۲ پابکم CID
[http://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/summary/summary.cgi?cid=2244 CID 2244 CID 2244]
CompTox Dashboard (EPA)
DTXSID5020108
ECHA InfoCard 100.000.059
دادههای فیزیکی و شیمیایی
فرمول شیمیایی C9H8O4
جرم مولی ۱۸۰/۱۵۸
نقطه ذوب ۱۳۵ درجه سلسیوس (۲۷۵ درجه فارنهایت)
نقطه جوش ۱۴۰ درجه سلسیوس (۲۸۴ درجه فارنهایت)
استیل سالیسیلیک اسید(به انگلیسی: acetylsalicylic acid) یا به اختصار آ. اس. آ (ASA)، (نام تجاری: آسپرین) (به آلمانی: Aspirin) با فرمول مولکولی C⁹H⁸O⁴ یک ترکیب آروماتیک به حساب میآید زیرا در ساختار آن یک حلقهٔ بنزنی وجود دارد. آسپرین بهطور طبیعی در پوست درخت بید یافت میشود. آسپرین به رده درمانی داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی تعلق دارد و به شکل قرص در دسترس است.
موارد مصرف[ویرایش]
استیلسالیسیلیک اسید که بیشتر با نام تجاری آسپیرین شناخته میشود، یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی است که معمولاً به عنوان ضد درد و تب بر مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو بدون نسخه پزشک قابل تهیه میباشد.
آسپرین یکی از پر طرفدارترین داروها در دنیاست. روزانه ۵۰۰۰۰ میلیون قرص آسپرین در جهان مصرف میشود. در بریتانیا از دید آمار، هر فرد سالانه ۷۰ قرص آن را جدا یا همراه با مسکنهای دیگر، کافئین یا ویتامین «ث» مصرف میکند. آسپرین علاوه بر خاصیت تسکین دهندگی، تببر و ضد التهاب هم هست، ضمن اینکه اثرهایی نظیر ایجاد زخمهای گوارشی و جلوگیری از لخته شدن خون را نیز از خود نشان میدهد. اما مصارف امروزه آسپرین عبارتند از:پیشگیری از بیماریهای قلبی ۳۷٫۶٪ ورم مفاصل ۲۳٫۳٪ سر درد ۱۳٫۸٪ بدن درد ۱۲٫۲٪ و دردهای دیگر ۱۴٫۱٪ []
تاریخچه[ویرایش]
پیشینه استفاده از ترکیبات دارویی حاوی سالیسیلیک اسید به دوران باستان بازمیگردد. بیش از ۳۵۰۰ سال پیش بشر این پودر را میشناخت. در سال ۱۸۰۰ یک باستانشناس آلمانی که در مصر تحقیق میکرد، با ترجمه یکی از پاپیروسهای مصری متوجه شد که بیش از ۸۷۷ نوع مواد دارویی برای مصارف مختلف در مصر باستان شناخته شده بود که یکی از آنها سالیسیلیک اسید بود که برای برطرف کردن درد از آن استفاده میشد. در نوشتههای دیگری که در یونان بدست آمدهاست نیز مشخص شده که بشر حدود ۴۰۰ سال پیش از میلاد از شیره پوست درخت بید برای درمان تب و درد استفاده میکردهاست. همچنین آنها هنگام زایمان زنان از این ماده برای کاهش درد استفاده میکردند. امروزه مشخص شده که ماده موجود در این شیره اسید سالیسیلیک است. در سال ۱۷۶۳ یک کشیش انگلیسی به نام ادوارد استون مقالهای در جلسه سلطنتی انگلستان ارائه داد که در آن استفاده از برگ درخت بید را حتی در درمان مالاریا نیز مؤثر معرفی کرده بود. ۱۰۰ سال بعد یک پزشک اسکاتلندی با همین ترکیب توانست عوارض ناشی از رماتیسم را به طرز معجزه آسایی کاهش دهد. بعدها چارلز فردریگ گرهارت در سال ۱۸۵۹ موفق به تهیه استیل سالیسیلیک اسید ناخالص شد؛ و در ماه مارس ۱۸۹۹ شرکت بایر محصول خود بنام آسپرین را به ثبت رساند.[۱]
اسید سالیسیلیک در پوست درخت بید وجود دارد و بوعلی سینا و زکریای رازی در دوران خود عصاره پوست درخت بید را برای تخفیف دردها به بیماران تجویز میکرند.
خصوصیات شیمیایی[ویرایش]
قرصهای آسپرین
آسپرین به صورت قرصهای سفید یا بلورهای سوزنی شکل یا به صورت پودرهای بلورین موجود میباشد،
خصوصیات[ویرایش]
وزن مولکولی آن ۱۸۰amu میباشد.
نقطه ذوب آن ما بین ۱۳۵ تا ۱۳۷ درجه سلسیوس میباشد.
نقطه جوش آن ۱۴۰ درجه سلسیوس است که در این درجه حرارت تجزیه میگردد.
آسپرین دارای بلورهای سوزنی شکل است.
آسپرین در آب به مقدار کم و در الکل به مقدار زیاد محلول میباشد.
روش تهیه[ویرایش]
یک گرم اسید سالسیلیک را داخل ارلن خشک ریخته و ۱/۵ میلی لیتر انیدرید استیک و ۱ الی ۲ قطره اسید سولفوریک غلیظ به آن اضافه کنید و با چرخش ارلن سعی کنید کلیه مواد با هم مخلوط شوند. ارلن را به مدت ۱۵ دقیقه در حمام آب در دمای ۵۰ تا۶۰ درجه سانتیگراد نگه دارید و در این مدت محتویات ارلن را با چرخش هم بزنید. پس از این مدت ۱۵ میلی لیتر آب سرد به ارلن اضافه نمائید – آسپرین به صورت بلورهای جامد ظاهر میگردد. آن را با قیف بوخنر صاف کنید. برای خالص سازی آسپرین مقدار بدست آمده را در ۳ میلی لیتر اتانول و ۷ میلی لیتر آب در گرما حل کرده و کریستالیزه نمایید. []
کاربرد و مصارف[ویرایش]
موارد مصرف آسپیرین شامل انواع دردهای متوسط تا خفیف، تب، بیماریهای التهابی همچون روماتویید آرتریت و سندرم کاوازاکی و به عنوان مهارکننده تجمع پلاکتی است. در سرماخوردگی و آنفلوانزا باید از مصرف آسپرین خودداری کرد زیرا ممکن است باعث سندرم ری شود
منع مصرف و هشدارها[ویرایش]
مصرف این دارو در موارد زیر منع پزشکی دارد یا لازم است با احتیاط صورت گیرد:
در موارد مصرف طولانی مانند آرتریت روماتوئید و پروفیلاکسی بیماریهای قلبی عروقی مصرف این دارو به علت افزایش احتمال خونریزی شدید ناشی از اثر مهار تجمع پلاکتی آسپرین، حداقل یک هفته قبل از انجام عمل جراحی باید قطع شود. خونریزی سفیدی چشم مخصوصاً پس از عمل چشم که بعد از قطع مصرف دارو تایک هفته هم ممکن است ادامه داشته باشد
در موارد وجود زخم معده یا اختلالات انعقادی خونریزی دهنده
بیماران مبتلا به بیماریهای تنفسی همچون آسم یا بیماریهای کلیوی
پولیپ بینی
در کودکان مبتلا به آنفلوانزا، آبله مرغان و فاویسم
همراه با وارفارین به هیچ وجه نباید استفاده شود (در مواردی با دستور پزشک برای بیماریهای خاص قابل استفاده است)
در کودکان زیر ۱۱ سال احتمال وقوع سندروم کشنده ای به نام سندرم ری را بسیار بالا میبرد
منبع مطلب : fa.wikipedia.org