علائم اولیه کرونا جدید را از این سایت دریافت کنید.
جدیدترین علائم کرونا (کووید
علائم کرونا شامل علائم خفیف و شدید می باشد. برای آشنایی با جدید ترین علائم کرونا و علائم اومیکرون و دلتا با درمانکده همراه باشید
جدیدترین علائم کرونا (کووید-۱۹)
نویسنده: زهرا الهی یکتا
دسته: بیماریهای عفونی
انتشار: ۰۴/۱۱/۱۳۹۹ تعداد نظرات: 1 4,944 بازدید زمان مطالعه 19 دقیقه
شاید علائم ویروس کرونا به چند مورد خاص محدود شود؛ اما همه افراد را به طور یکسان تحت تاثیر قرار نمیدهد. در این سالها ویروس کووید- ۱۹ رفتارهای متفاوتی از خود نشان داده است. برای مثال اینطور به نظر میرسد که علائم کرونا در کودکان شدت کمتری دارد یا اینکه برخی افراد در کنار نشانههای رایج این بیماری با علائمی مانند ناراحتیهای گوارشی نیز دست و پنجه نرم میکنند. اختلالات خواب، ناراحتیهای پوستی، قرمزی چشم و از دست دادن حس بویایی و چشایی از جمله عوارض و علائم شناخته شده این بیماری بهشمار میروند. با مطالعه این مقاله اطلاعات کاملی راجع به علائم جدید ویروس کرونا را کسب خواهید کرد.
علائم ویروس کرونا چیست؟
سازمان بهداشت جهانی (WHO) با توجه به رفتار این ویروس، علائم کرونا را به سه دسته اصلی تقسیمبندی کرده است. اکثر افراد مبتلا به کووید-۱۹ دچار بیماری خفیف تنفسی میشوند و بدون نیاز به درمان ویژه بهبود پیدا میکنند. احتمال بروز بیماری جدی در افراد مسن و کسانی که بیماری زمینهای نظیر بیماری قلب و عروق، دیابت، بیماری مزمن تنفسی و سرطان دارند، بیشتر است.
شایعترین علائم کرونا
تب سرفهی خشک خستگی
علائم کرونا که کمتر شایع هستند
کوفتگی و درد گلودرد اسهال ورم سردرد
از دست دادن بویایی یا چشایی
جوش زدن پوست یا رنگ پریدگی انگشتان دست و پا
علائم بحرانی کرونا که باید جدی گرفته شوند.
توصیف اطلاعات پیرامون شیوع علائم بحرانی کرونا ویروس دشوار است. اکثر افراد تنها زمانی که نشانههای کرونا به مرحله حاد میرسد، به دنبال مراقبت پزشکی میگردند و برخی دیگر اصلا هیچ علامتی را تجربه نمیکنند.
علائم شدید کرونا میتواند شامل موارد زیر باشد:
تب بالای ۳۸ درجه اختلال در تنفس کبودی لب و صورت
احساس درد یا فشار مداوم در قفسه ی سینه
بروز گیجی (با وضعیت روانی فرق دارد)
سخت بیدار شدن؛حتی وقتی دیگران سعی میکنند فرد بیمار را بیدار کنند.
تست کرونا در محل
هر جایی که هستی، بدون مراجعه به آزمایشگاه، تست کرونا بده!
ثبت تست کرونا
به طورمیانگین، کسانی که دچار علائم شدید، مانند تنگی نفس، میشوند ظرف ۸ روز بعد از ظهور سایر علائم دچار این حالت میشوند. کسانی که دچار علائم مرگبار کووید-۱۹ میشوند، در کنار علائم شدیدی که در بالا به آن اشاره شد، احتمالا موارد زیر را هم تجربه میکنند:
ضعیف شدن نبض
سرد شدن دستها و پاها
برای تداوم عملکرد اندامها و حیات به درمان پزشکی نیاز پیدا میکنند.
همچنین ممکن است موارد بحرانی کرونا منجر به بیماریهای زیر شود:
سپسیس: نوعی عفونت سیستمی است که وقتی سیستم ایمنی بدن بیش از حد به پاتوژنها واکنش نشان میدهد اتفاق میافتد و تاثیر آن مرگبار است.
نارسایی تنفسی: زمانی که آسیب ریوی آنقدر شدید باشد که ریه بدون دستگاه نتواند به عملکرد خود ادامه دهد، این وضعیت رخ میدهد.
نارسایی عضو: این وضعیت خطرناک زمانی اتفاق میافتد که یک یا چند عضو بدن دیگر به درستی کار نکند.
به سختی نفس کشیدن یا کم آوردن نفس
درد یا فشار روی قفسهی سینه
از دست دادن توانایی حرکت یا تکلم
بهترین راه پیشگیری و کند کردن روند سرایت بیماری، بدست آوردن اطلاعات کافی در مورد ویروس کرونا، بیماریهایی که ایجاد میکند و نحوهی سرایت آن است. شما میتوانید با شستن دستها یا استفاده از مواد ضدعفونی کننده حاوی الکل و دست نزدن به صورت، از خود و دیگران در برابر این ویروس محافظت کنید.
ویروس کووید-۱۹در وهلهی اول از طریق قطرات بزاق یا ترشحات بینی فرد بیمار هنگام عطسه و سرفه منتقل میشود، بنابراین تمرین آداب تنفسی (مثلا سرفه کردن در آرنج) بسیار مهم است. به طور میانگین، کسانی که دچار علائم شدید، مانند تنگی نفس، میشوند ظرف ۸ روز بعد از ظهور سایر علائم دچار این حالت خواهند شد. در حال حاضر، هیچ واکسن یا درمان خاصی برای کووید-۱۹ وجود ندارد اما آزمایشات بالینی برای به دست آوردن درمان احتمالی ادامه دارد.
علائم کرونا خاموش یا بدون علامت
اکثر موارد ابتلا به کرونا خفیف است؛ اما خفیف بودن به این معنا نیست که علائم ویروس کرونا اصلا بروز نمیکنند. اکثر افراد مبتلا به کووید-۱۹ دچار تب و سرفه میشوند اما سایر علائم کرونا با توجه به شدت بیماری متغیر است. طبق تحقیقات اولیه، بیش از ۸۰% از افراد ۲۰ یا زیر ۲۰ سال پس از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا هیچ علامتی از خود نشان نمیدهند.
بنابراین تحقیقات، تنها ۳۵.۴% از افراد بالای ۸۰ سال پس از ابتلا به ویروس جدید کرونا هیچ علامتی ندارند. این در حالی است که ۷۳.۹% از افراد زیر ۶۰ سال که ابتلای آنها به کووید-۱۹ مورد تایید قرار گرفته بود، دچار تب (دمای حداقل ۳۷.۵ درجهی سانتیگراد) یا علائم تنفسی نشدند. این مورد در زمینهی شیوع و انتقال ویروس اهمیت مییابد؛ چرا که نشان میدهد از هر ۱۰ نفر ناقل کرونا، ۸ نفر علائمی نشان نمیدهند. اگر با علائم کرونا مواجه شدهاید، میتوانید از تست هوشمند کرونا درمانکده برای تخمین ابتلا استفاده کنید.
تحقیقات اخیر در ووهان چین نشان میدهد اکثر افراد ظرف ۴ روز بعد از آلودگی، نشانههای کرونا را از خود نشان میدهند؛ اما ممکن است ویروس کووید-۱۹ تا ۲ هفته خاموش باقی بماند. تحقیق جدیدتر تایید کرده که متوسط دورهی نهفتگی ویروس تقریبا ۵ روز است.
بعضی افراد مبتلا به کووید-۱۹ بدون علامت هستند. یعنی هیچ علامت بارزی از کرونا یا علائم مربوط به آن، مثل سرفه، را از خود نشان نمیدهند. ممکن است فرد بدون علامت بی آنکه اطلاع داشته باشد ویروس را به دیگران انتقال دهد. هر فردی که جواب آزمایشش مثبت شده؛ اما علامتی ندارد باید پروتکلهای بهداشتی مانند ماسک زدن و فاصله اجتماعی را رعایت کند.
منبع مطلب : www.darmankade.com
علائم کرونا جدید
سرفه، سوزش گلو و آبریزش بینی هم در سرماخوردگی، هم در عفونت کرونا دیده میشود اما تب بیشتر از آن که علامت ناشی از سرماخوردگی باشد شاهدی بر وجود عفونت کروناست. در این نوشتار سایر شباهتها و تفاوتهای این دو بیماری را بررسی میکنیم.
تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
MEDICALLY APPROVED
علائم و نشانه های کرونا – تفاوت سرماخوردگی و کرونا
داروسازی دکتر عبیدی دانستههای سلامت سرماخوردگی علائم و نشانه های کرونا – تفاوت سرماخوردگی و کرونا
۱۳۹۹/۰۸/۲۸
آنچه در این مطلب میخوانیم:
وقتی در اواخر سال میلادی ۲۰۱۹ ویروس خطرناک کرونا برای نخستین بار در چین شناخته شد، شاید کسی گمان نمیکرد که این ویروس باعث ایجاد همهگیری در سطح جهان شود و تا فصل شیوع سرماخوردگی طول بکشد.
اکنون که این ویروس همچنان در همه جهان شیوع فراوان دارد و فصل سرماخوردگی در نیمکره شمالی زمین آغاز شده است، برخی پرسشها درباره شباهتها و تفاوتهای سرماخوردگی و عفونت کرونا در ذهن ما وجود دارد که در این نوشتار به آنها میپردازیم.
علائم عفونت با ویروس کرونا
ابتلا به ویروس کرونا در برخی افراد بدون علامت است یا علائم بسیار خفیف دارد. بقیه افراد علائمی مانند تب، سرفه خشک و خستگی را نشان میدهند. بیشتر افراد پس از ابتلا به عفونت کرونا، با استراحت در منزل بهبود مییابند. درصد کمی از مبتلایان دچار علائم جدی، مانند مشکلات تنفسی شدید میشوند و باید در بیمارستان بستری گردند.
علائم گوارشی کرونا ویروس
بیشتر افراد با شنیدن COVID-۱۹، علائمی مانند سرفه خشک و تب بالا را تصور میکنند. اما تحقیقات جدید در چین نشان میدهد که مواردی از COVID-۱۹ فقط با علائم گوارشی ظاهر میشوند.
اسهال و سایر علائم گوارشی مثل تهوع، استفراغ و بیاشتهایی، تنها علامت در حدود یک چهارم از بیماران موارد خفیف COVID-۱۹ در این مطالعه جدید بوده است. این دسته از بیماران، دیرتر از بیماران با علائم تنفسی به دنبال مراقبتهای پزشکی بودهاند.
یک تیم از بیمارستان اتحادیه و کالج پزشکی Tongji در ووهانِ چین اظهار داشتهاند که عدم شناسایی زودهنگام این بیماران ممکن است منجر به انتقال ناخواسته بیماری از طریق بیماران سرپایی با بیماری خفیف شود. بیمارانی که هنوز تشخیص داده نشدهاند و از توانایی خود برای آلوده کردن دیگران آگاهی ندارند.
دکتر رابرت گلاتر، پزشک طب اورژانس در بیمارستان لنوکس هیل در شهر نیویورک بر این باور است که پزشکان فقط اکنون در حال یادگیری طیف متنوعی از علائم بیماران مبتلا به COVID-۱۹ هستند.
بر اساس صحبتهای دکتر گلاتر، متخصصان متوجه شدهاند که علائم گوارشی، حتی بدون سرفه، تب و مشکل تنفس ممکن است علائم اولیه بیماری باشد. خبر خوب این است که اکثر بیماران با علائم گوارشی به طور معمول بیماری خفیف دارند.
در مطالعه جدید، محققان ۲۰۶ بیمار مبتلا به نوع خفیف COVID-۱۹ را مورد بررسی قرار دادهاند. یک چهارم از این بیماران فقط علایم گوارشی داشتهاند و یک چهارم دیگر، علایم گوارشی و تنفسی را همزمان تجربه کردهاند. نیمی از بیماران تنها علایم تنفسی را از خود نشان دادهاند.
این مطالعه نشان میدهد تمام بیماران گوارشی اسهال داشتهاند و اسهال آنها بین یک تا ۱۴ روز طول کشیده است. به طور متوسط اسهال پنج روز و دفع مدفوع چهار بار در روز بوده است. محققان دریافتهاند كه حدود یك سوم بیماران با علامت گوارشی تب نداشتند.
بیماران با علائم گوارشی نسبت به بیماران با علائم تنفسی دیرتر به پزشک مراجعه میکنند. در بیماران COVID-۱۹ مبتلا به علائم گوارشی، مدت زمان شروع علائم و پاک شدن از ویروس کرونا طولانیتر است.
تیم چینی تأکید کردهاند که البته بیماریهای زیادی در جامعه وجود دارد که میتواند باعث علائم گوارشی شود و بیشتر موارد مشاهده شده از اسهال، تهوع، استفراغ یا بیاشتهایی ناشی از COVID-۱۹ نیست.
پزشکان لازم است علائم گوارشی حاد و جدید در بیمار با تماس احتمالی COVID-۱۹ را مشکوک در نظر گرفته و اقدامات تشخیصی لازم برای COVID-۱۹ را در نظر بگیرند.
سرماخوردگی یا ویروس کرونا؟
خوب است بدانیم خانواده ویروس کرونا شامل انواع متعددی است. ویروسی که عفونت کرونا را به وجود میآورد، SARS-CoV-۲ نام دارد. اما ویروسهای دیگری از خانواده کرونا هم ممکن است در ما باعث ایجاد سرماخوردگی با علائم خفیف تا متوسط شده باشند یا بشوند که ما چندان نگران آنها نیستیم.
ویروس کرونای خطرناک با نام SARS-CoV-۲ در اثر جهش و تغییر در عوامل ژنتیک همان انواع قبلی ویروس کرونا پدید آمده است.
خوب است بدانیم ۱۵ تا ۳۰ درصد از موارد سرماخوردگی، توسط انواع قدیمی ویروسهای خانواده کرونا ایجاد میشوند. بیشتر موارد سرماخوردگی ناشی از سرایت خانوادهای از ویروسها با نام عمومی رینوویروس است.
درباره بیماری سرماخوردگی بیشتر بخوانیم.
چگونه میتوان علائم عفونت کرونا را از سرماخوردگی تشخیص داد؟
بسیاری از علائم تنفسی عفونت کرونا و سرماخوردگی شبیه به هم هستند.
علائم سرماخوردگی به طور معمول ظرف مدت دو تا سه روز بعد از سرایت ویروس آغاز میشوند. این علائم شدت خفیف تا متوسط دارند و شامل موارد زیر هستند:
عطسه آبریزش بینی گرفتگی بینی سوزش گلو سرفه ترشحات پشت حلق پرآبی چشمها
در موارد نادر، تب (بیشتر موارد سرماخوردگی با تب همراه نیست)
به طور معمول، علائم سرماخوردگی در ۱۰ تا ۱۴ روز به طور چشمگیری بهبود مییابند.
بروز علائم عفونت کرونا بین دو تا ۱۴ روز پس از انتقال ویروس کرونا آغاز میشوند، خفیف تا شدید هستند و حتی ممکن است به مرگ منتهی شوند. علائم شایع عفونت کرونا عبارتند از:
بروز تب سرفه مشکلات تنفسی خستگی سردرد
فقدان ناگهانی حس بویایی و یا چشایی
گلودرد
آبریزش و گرفتگی بینی
تهوع و استفراغ اسهال
خوب است بدانیم بیشتر مبتلایان به عفونت کرونا علائم خفیف تا متوسط دارند و با استراحت در منزل و درمانهای غیرنسخهای و بدون نیاز به مراجعه به مراکز درمانی بهبود مییابند. برای اطمینان بیشتر علائم خود را با شماره تلفن ۴۰۳۰ یا پزشک معالج خود در میان بگذاریم.
سرماخوردگی و عفونت کرونا در زمینه پیشگیری و درمان چه تفاوتهایی با هم دارند؟
منبع مطلب : abidipharma.com