علائم افتادگی رحم چیست را از این سایت دریافت کنید.
علائم افتادگی رحم
خانم ها با افزایش سن دچار درجاتی از افتادگی هایی در ناحیه لگنی می شوند که این افتادگی می تواند شامل رحم و مثانه شود. این افتادگی ها همراه خود معمولا بی اختیاری های ادراری را نیز به دنبال داشته باشند اما تمام افتادگی های دستگاه تناسلی و ادراری همراه…
افتادگی رحم چه علائم و درمان هایی دارد؟
محتوا [پنهان] 1 افتادگی رحم چیست؟
2 عوامل موثر در بروز افتادگی رحم
3 علائم افتادگی رحم
3.1 افتادگی رحم با علائم ادراری
4 پیشگیری از افتادگی رحم
5 تشخیص افتادگی رحم 6 عوارض افتادگی رحم 7 درمان افتادگی رحم
خانم ها با افزایش سن دچار درجاتی از افتادگی هایی در ناحیه لگنی می شوند که این افتادگی می تواند شامل رحم و مثانه شود. این افتادگی ها همراه خود معمولا بی اختیاری های ادراری را نیز به دنبال داشته باشند اما تمام افتادگی های دستگاه تناسلی و ادراری همراه با بی اختیاری های ادراری نیستند.
افتادگی رحم خود را به شکل لمس یا خروج توده از واژن نشان می دهد. یعنی خانم ممکن است حس کند یک توده ای هنگام ایستادن و یا زور زدن از بدنش خارج می شود. شاید برای شما سوال پیش بیاید که افتادگی رحم چه مشکلاتی را ایجاد می کند؟ علامت شایع افتادگی رحم چیست؟ آیا افتادگی رحم درمان می شود؟ در ادامه مقاله با ما همراه شوید تا پاسخ پرسش های خود را پیدا کنید.

افتادگی رحم چیست؟
رحم خانم ها در بخش انتهایی واژن و در داخل لگن قرار گرفته است و توسط عضلات این ناحیه مورد حفاظت قرار گرفته است. در صورتی که عضلات این ناحیه دچار شل شدگی و ضعف شوند، به این عارضه افتادگی رحم یا پرولاپس گفته می شود. عواملی مانند فرسودگی عضلات رحم، افزایش سن، چاقی، زایمان های متعدد و … می تواند در بروز افتادگی رحم موثر باشند. افتادگی رحم ممکن است با افتادگی مثانه یا افتادگی مقعد نیز همراه باشد.
عوامل موثر در بروز افتادگی رحم
افزایش سن
تعداد زایمان های زیاد وزن بالای جنین و رحم هنگام بارداری
سابقه جراحی های لگنی
افرادی که به یبوست های مزمن مبتلا هستند.
افزایش وزن
انجام عمل جراحی در ناحیه لگن
عدم فعالیت و کم تحرکی
بیماری هایی که باعث افزایش فشار شکم می شوند مانند سرفه های مزمن، تومورها و …
کاهش میزان هورمون استروژن
وارد شدن ضربه به رحم
فیبروم بزرگ یا تومور
بلند کردن اجسام سنگین
خانم های مبتلا به کمبود کلاژن ژنتیکی
همچنین عوامل دیگری ممکن است با افتادگی رحم در ارتباط باشد که در نتیجه موجب ضعف ماهیچه های نگهدارنده رحم می شود:
افتادگی مثانه یا سیستول: مجاورت واژن و رحم در قسمت قدامی با مثانه و پیشابراه می باشد اگر ضعفی در دیواره محافظت کننده بین این دو ارگان پیش آید می تواند موجب افتادگی و برجسته شدن مثانه و سیستم ادراری در دیواره قدامی واژن شود. به این اصطلاح سیستوسل یا افتادگی مثانه به داخل دیواره قدامی واژن گفته می شود.افتادگی لگن یا رکتوسل: از طرفی دیگر در ناحیه خلف رکتوم و قسمت تحتانی روده قرار دارد بین روده و بین دیواره خلفی واژن نیز فاشیا و بافت های هم بندی هستند که اگر در آن به هر دلیلی پارگی اتفاق بیفتد می تواند باعث برجستگی یا افتادگی روده به دیواره خلفی واژن شود. به این حالت اصطلاحا رکتوسل گفته می شود.
علائم افتادگی رحم
افتادگی عضلات لگنی می تواند بدون علامت باشد یعنی ممکن است فردی پس از چندین زایمان درجاتی از افتادگی را هم داشته باشد اما هیچ علامتی نداشته باشد در این شرایط مشکل خاصی ایجاد نمی کند، زیرا درصد بسیار بالایی از خانم ها بعد از پنجاه سالگی درجاتی از افتادگی را دارند بنابراین مقداری از افتادگی اگر بدون علامت باشد نباید موجب نگرانی افراد شود. در واقع بسته به این که افتادگی در کدام ناحیه اتفاق افتاده باشد و چه ارگانی افتادگی پیدا کرده باشد علائم افتادگی رحم هم متفاوت است.
از علائم افتادگی رحم، می توان به موارد ذیل اشاره کرد :
احساس درد و ناراحتی حین نزدیکی
نشت یا بی اختیاری ادرار زمان سرفه یا خندیدن
احساس نشستن روی توپ کوچک
احساس ناراحتی در قسمت لگن
کمردرد یبوست
افتادگی رحم با علائم ادراری
بی اختیاری اورژانسی: برخی از خانم ها ممکن است احساس کنند نمی توانند ادرار خود را نگه دارند یعنی اگر فرد هر لحظه احساس ادرار کند نمی تواند خود را به توالت برساند و با سرعت و عجله ادرار خود را تخلیه کند حتی ممکن است در فاصله دفع ادرار اتفاق بیفتد که به این حالت بی اختاری ادراری اورژانسی نیز گفته می شودبی اختیاری استرسی: یکی دیگر از علائمی که معمولا خانم ها از آن شکایت می کنند بحث بی اختیاری استرسی ادرار می باشد. این عارضه به دنیال خندیدن سرفه عطسه ورزش و خم و راست شدن نشت ادرار اتفاق بیفتد.بی اختیاری سرریزی: تخلیه ادرار فرد ممکن است با مشکل مواجه باشد و ممکن است احساس کند نمی تواند ادرار خود را به طور کامل تخلیه کند با بعد از تخلیه ادرار به صورت چکه چکه می باشد و در حالت کلی ادرار کامل و راحتی را ندارد. از طرف دیگر فرد ممکن است تکرر ادرار داشته باشد و در فاصل کوتاهی به توالت بروند.
همانطور که گفته شد علائم بی اختیاری ادرار در خانم ها می تواند یکی از عوامل موثر در بروز این مشکل باشد بنابراین موارد دیگر نیز باید به صورت کامل بررسی شود.
پیشگیری از افتادگی رحم
انجام تمرینات ورزشی مانند تمرینات تقویت عضلات کف لگن (کگل)
اجتناب از بلند کردن بار سنگین
درمان کامل مشکلات یبوست
استفاده از برنامه ورزشی و رژیم غذایی سالم
متعادل نگه داشتن وزن
اجتناب از انجام ورزش هایی که به واژن و لگن فشار وارد می کنند.
تشخیص افتادگی رحم
هنگام مواجهه با علائم افتادگی رحم حتما باید به بهترین متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. این عارضه در صورت تشخیص به موقع و زود هنگام قابل درمان می باشد. متاسفانه گاهی به دلیل عدم اطلاع از علائم و عوارض پرولاپس، بیماران دیر به پزشک مراجعه می کنند و این کار سبب بروز مشکلات جدی در بانوان می شود. از این رو انجام معاینات سالیانه بسیار حائز اهمیت می باشد.
منبع مطلب : dr-ghoreishi.com
8 علامت و نشانه افتادگی رحم
افتادگی رحم، که ممکن است ناقص یا کامل باشد، زمانی اتفاق میافتد که رحم از حالت طبیعی خود آویزان شده یا بلغزد و به داخل واژن (کانال زایمان) برود.
رحم یک ساختار عضلانی است که توسط عضلات و رباط های لگن ثابت نگه داشته میشود. این عضلات یا رباط ها در صورت کشش یا ضعف، دیگر قادر به حمایت از رحم نیستند و باعث افتادگی میشوند. در ادامه این مطلب با درمانکده همراه باشید.
رحم یک ساختار عضلانی است که توسط عضلات و رباطهای لگن ثابت نگه داشته میشود.
افتادگی رحم
افتادگی رحم زمانی اتفاق میافتد که رحم از حالت طبیعی خود آویزان شده یا بلغزد و به داخل واژن (کانال زایمان) برود.
افتادگی رحم ممکن است ناقص یا کامل باشد. افتادگی ناقص زمانی اتفاق میافتد که رحم فقط تا حدی در واژن فرو رود. افتادگی رحم کامل هنگامی اتفاق میافتد که رحم آنقدر پایین بیاید که مقداری از بافت در خارج از واژن بیرون زده باشد.
علائم افتادگی رحم چیست؟
خانمهایی که افتادگی رحم جزئی دارند ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند. افتادگی متوسط تا شدید ممکن است علائمی ایجاد کند، مانند:
احساسی که روی توپ نشستهاید
خونریزی واژینال افزایش ترشحات
مشکلات در رابطه جنسی
بیرون زدگی رحم یا دهانه رحم از واژن
احساس کشش یا سنگینی در لگن
یبوست یا مشکل در دفع مدفوع
عفونتهای مکرر مثانه یا مشکل در تخلیه مثانه
در صورت بروز این علائم، باید فوراً به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرید. بدون توجه مناسب، این شرایط میتواند عملکرد جنسی، روده و مثانه را مختل کند.
مطب پزشک زنان و زایمان مورد نظرتان را آنلاین رزرو کنید
به صفحه پزشکان زنان و زایمان درمانکده بروید و زمان مراجعه به مطب پزشک دلخواهتان را آنلاین انتخاب کنید.
دریافت نوبت زنان
عوامل خطر افتادگی رحم
خطر ابتلا به افتادگی رحم با افزایش سن و کاهش سطح استروژن بالا میرود. استروژن هورمونی است که به تقویت عضلات لگن کمک میکند. آسیب به ماهیچهها و بافتهای لگن در دوران بارداری و زایمان نیز ممکن است منجر به افتادگی شود. زنانی که بیش از یک بار از واژن زایمان کردهاند یا در دوران یائسگی هستند، در معرض بالاترین خطر قرار دارند.
افتادگی رحم کامل هنگامی اتفاق میافتد که رحم آنقدر پایین بیاید که مقداری از بافت در خارج از واژن بیرون زده باشد.
هر فعالیتی که به عضلات لگن فشار وارد کند میتواند خطر افتادگی رحم را افزایش دهد. عوامل دیگری که میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند عبارتند از:
چاقی سرفه مزمن یبوست مزمن
تشخیص افتادگی رحم
دکتر زنان با ارزیابی علائم و انجام معاینه لگن میتواند افتادگی رحم را تشخیص دهد. در طی این معاینه، پزشک از دستگاهی به نام اسپکولوم استفاده میکند که به او امکان مشاهده داخل واژن و بررسی کانال واژن و رحم را میدهد. این معاینه به صورت دراز کش یا ایستاده انجام میگیرد.
پزشک بعد معاینه لگن، از دستگاهی به نام اسپکولوم استفاده میکند که به او امکان مشاهده داخل واژن و بررسی کانال واژن و رحم را میدهد.
پزشک برای تعیین میزان افتادگی ممکن است از شما بخواهد که مانند زمان دفع فشار بیاورید.
درمان افتادگی رحم
درمان برای این شرایط همیشه لازم نیست. اگر افتادگی شدید است، با پزشک خود در مورد گزینههای درمانی مناسب صحبت کنید.
درمانهای غیر جراحی شامل:
کاهش وزن برای از بین بردن فشار از روی ساختارهای لگن
خودداری از بلند کردن اجسام سنگین
انجام تمرینات کگل یا تمرینات کف لگن برای تقویت عضلات واژن
پوشیدن پساری، وسیلهای است که در واژن و در زیر گردن رحم قرار میگیرد و به تثبیت رحم و دهانه رحم کمک میکند.
مطالعات نشان داده اند که استفاده از استروژن واژینال باعث بهبودی در بازسازی و قدرت بافت واژن می شود. اگرچه استفاده از این استروژن برای تقویت سایر گزینههای درمانی ممکن است مفید باشد، اما به خودی خود افتادگی را برطرف نمیکند.
خانمهایی که افتادگی رحم جزئی دارند ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند. افتادگی متوسط تا شدید ممکن است علائمی ایجاد کند.
درمانهای جراحی شامل تعلیق رحم یا هیسترکتومی است. در تعلیق رحم، جراح با اتصال مجدد رباطهای لگن یا استفاده از مواد جراحی، رحم را در موقعیت اصلی خود قرار میدهد. در هیسترکتومی، جراح رحم را از طریق شکم یا واژن از بدن خارج میکند.
جراحی اغلب موثر است، اما برای خانمهایی که قصد بچهدار شدن دارند توصیه نمیشود. فشار وارده در بارداری و زایمان به عضلات لگن میتواند اصلاحات رحمی را از بین ببرد.
مشاوره آنلاین زنان با پزشک مورد نظرتان را رزرو کنید
به صفحه مشاوره آنلاین زنان و زایمان بروید و زمان مشاوره دلخواهتان را (تصویری، صوتی و متنی) آنلاین رزرو کنید.
دریافت مشاوره زنان
آیا راهی برای جلوگیری از افتادگی رحم وجود دارد؟
افتادگی رحم در همیشه قابل پیشگیری نیست. با این حال، میتوانید چندین کار برای کاهش خطر انجام دهید، از جمله:
انجام ورزش بدنی منظم
حفظ وزن سالم تمرینات کگل
درمان اختلالاتی که فشار را در لگن افزایش میدهد، از جمله یبوست مزمن یا سرفه
با انجام مرتب ورزشهای بدنی مربوط به لگن، میتوانید از افتادگی رحم پیشگیری کنید.
سخن نهایی
درباره افتادگی رحم خواندید با علائم آن آشنا شدید. در همین راستا، برای آگاهی بیشتر درباره افتادگی رحم یا درمان آن زیر نظر متخصص زنان، میتوانید از سایت درمانکده به صورت آنلاین نوبت بگیرید.
منبع مطلب : www.darmankade.com