خوردن گلابی در بارداری را از این سایت دریافت کنید.
خوردن گلابی در بارداری
بسیاری از زنان میخواهند بدانند که آیا خوردن گلابی در بارداری بی خطر است یا خیر؟ و آیا ممکن است مصرف آن منجر به دیابت بارداری یا دیگر مشکلات شود؟
خوردن گلابی در بارداری | فواید و مضرات مصرف گلابی در دوران حاملگی
شهریور ۱۴۰۰ | زمان مطالعه : ۹ دقیقه
به اشتراک بگذارید
دوران بارداری دوران حساسی است و در طول آن داشتن یک رژیم متعادل ضروری است. با این حال، بسیاری از خانمهای باردار در مورد لیست مواد مفید یا پرهیز غذایی دوران بارداری دچار دلهره و وسواس میشوند. در شرایطی که خوردن میوه و سبزی در این دوران به زن باردار توصیه شده است، اما لزوماً همهی آنها مفید نیستند. یکی از این میوهها که اکثر افراد دربارهی آن مطمئن نیستند، خوردن میوه گلابی در بارداری است، که یک میوه گرمسیری خوشمزه است. در ادامه قصد داریم توضیح دهیم که آیا خوردن گلابی در بارداری مضر است و اگر چنین نیست، آیا شیوهی مصرف خاصی دارد؟
در این مقاله میخوانید:
آیا مصرف گلابی در دوران بارداری بیخطر است؟
فواید گلابی برای جنین
ویار گلابی در بارداری
خوردن گلابی در بارداری برای زیبایی جنین
مضرات گلابی در بارداری
آیا مصرف گلابی در دوران بارداری بیخطر است؟
فواید و مضرات گلابی در بارداری تحت تاثیر شیوهی مصرف شما قرار دارد. در صورت اعتدال، خوردن گلابی در دوران بارداری کاملاً بیخطر است. این میوهی خوشمزه، کالری کم و ارزش غذایی بالایی دارد که برای زنان باردار بسیار مفید است. با این حال، باید مراقب باشید که آنها را قبل از مصرف خوب بشویید. که این امر در مورد همه میوههای دارای پوست صدق میکند. شستن کامل گلابی به خلاص شدن از شر عوامل بیماریزای مضر که ممکن است در سطح آن نِشسته و باعث بیماریهایی مانند عفونت انگلی توکسوپلاسموز در بارداری، لیستریوز یا عوارض شدید بارداری شوند، کمک میکند. اگرچه لازم نیست، اما بهتر است قبل از خوردن این میوه پوست آن را جدا کنید.
خوردن گلابی نارس
از خوردن گلابی نارس در بارداری (و به طور کلی هر میوهی کال دیگری) خودداری کنید. گلابی نارس سفت است و در نتیجه باعث میشود عمل جویدن به طور کامل انجام نشود و منجر به نفخ و اسهال یا صدمه به دندانها شود. کربوهیدراتهای پیچیده در میوهها منجر شده است که عمل هضم آنها با دشواری بیشتری انجام شود.
خوردن کمپوت در بارداری
خوردن کمپوت گلابی در بارداری نیز فکر خوبی نیست. کمپوتها دارای مقادیر زیادی قند افزوده هستند که میتواند منجر به دیابت بارداری شود. بنابراین تاثیر کمپوت گلابی در بارداری هرگز مانند تاثیرات گلابی در زمان بارداری نخواهد بود.
گلابی و دیابت
یکی دیگری از موضوعات، مصرف گلابی و دیابت در بارداری است. اگر بتوانید کربوهیدرات رژیم خود را تحت کنترل نگه دارید، مصرف گلابی در حد اعتدال مشکلی ندارد. به طور کلی گلابی شاخص گلایسمی پایینی دارد و در نتیجه قند خون را به سرعت بالا نمیبرد. با این حال بهتر است از خوردن گلابی خشک خودداری کنید. اگرچه خواص گلابی خشک در بارداری میتواند قابل توجه باشد، اما به دلیل قند بالا در میوهی خشک شده، بهتر است در این دوران مصرف آن را محدود کنید.
گلابی و یبوست
یکی دیگر از خواص گلابی در بارداری درمان یبوست است. افرادی که به یبوست بارداری مبتلا شدهاند میتوانند با کنترل میزان کربوهیدراتهای مصرفی، یک تا دو گلابی در روز بخورند و بعد از آن یک لیوان آب ولرم بخورند که به عنوان یک ملین قوی عمل کرده و مشکلشان را رفع میکند.
زمان مصرف گلابی
زمان مصرف گلابی در بارداری نیز مهم است. توصیه شده است که این میوه را چه در بارداری و چه در هر دوران دیگری به صورت ناشتا مصرف نکنید. مصرف گلابی ناشتا در بارداری به دلیل وجود فیبر خام، میتواند به مخاط معده آسیب برساند و در کار سیستم گوارش اختلال ایجاد میکند. بنابراین هیچ گاه آن را با معده خالی نخورید.
فواید گلابی برای جنین
جدا از فواید گلابی برای زن باردار ، این میوهی خوشمزه برای جنین نیز فوایدی دارد. آنها منابع غنی از ویتامین C هستند. مصرف ویتامین C در بارداری برای رشد و نمو نوزاد ضروری است زیرا یک آنتی اکسیدان قوی است. از این رو به طور ویژه به خوردن گلابی در سه ماهه اول بارداری توصیه میشود. همچنین باعث تقویت دندانها و لثههای نوزاد میشود. ویتامین C به جذب مواد مغذی از غذا نیز کمک میکند.
ویار گلابی در بارداری
در حالی که بسیاری از افراد ویارهای غذایی در زن باردار را به عنوان عاملی برای تعیین جنسیت جنین میدانند، حال آنکه چنین نیست و ویار بارداری ناشی از کمبود بعضی مواد مغذی، ویتامینها و مواد معدنی در بدن رخ میدهد. ویار گلابی و به طور کلی میوههای دیگر، به دلیلی کمبود ویتامین c، کلسیم، منیزیم و آهن رخ میدهد.
خوردن گلابی در بارداری برای زیبایی جنین
یک خاصیت گلابی در بارداری که بیشتر مورد توجه قرار میگیرد، تاثیر بر زیبایی جنین است. سوال این است که این موضوع چقدر صحت دارد؟ در بسیاری از احادیث آماده است که خوردن گلابی قبل بارداری توسط پدر و مادر منجر به زیبا شدن جنین میشود. در طب سنتی به طور ویژه توصیه شده است که در زمان اقدام برای بارداری، پدر نیم ساعت قبل از صبحانه و در حالت ناشتا میوههایی مانند سیب، انار و گلابی مصرف کند که منجر به زیبا شدن جنین میشود. حالا که صحبت از طب سنتی شد، بد نیست بدانید که طبع گلابی هم سرد و خشک است.
مضرات گلابی در بارداری
مصرف زیاد گلابی در بارداری میتواند مضراتی نیز به همراه داشته باشد. این موضوع نه تنها در مورد گلابی بلکه در مورد همهی مواد غذایی صدق میکند. خوردن زیاد گلابی در بارداری میتواند منجر به مشکلات معده، استفراغ و اسهال شود. اگر دیابتی هستید، گلابی را به مقدار متوسط مصرف کنید زیرا مصرف گلابی برای زن باردار دیابتی نه تنها شرایط را بدتر میکند، بلکه منجر به چاقی و اضافه وزن نیز میشود. بعلاوه گلابی انواع زیادی دارد. بعضی از آنها که حتی در حالت رسیده سفت هستند که به گلابی سنگی معروفاند، میتوانند منجر به بروز مشکلات هاضمه و زخم کبد شوند. از این رو برای آنکه دچار عوارض گلابی در بارداری نشوید بهتر است از انواع نرمتر آن و در حد اعتدال استفاده کند.
منبع مطلب : gahvare.net
خوردن گلابی در بارداری آیا ایمن و بی خطر است؟
خوردن گلابی در بارداری :باید 2ساعت بعد از غذا مصرف شود چون اسید موجود در آن میتواند پوشش داخلی بافت معده خالی را تحریک کرده و منجر به اسهال و استفراغ شوند.
خوردن گلابی در بارداری آیا ایمن و بی خطر است؟
در طول بارداری باید رژیمی سالم و متعادلی را دنبال کنید اما مصرف برخی مواد غذایی و میوه ها همیشه در بارداری دلهره آور است و مادران به این موضوع فکر میکنند که آیا میتوانند آنها را مصرف کنند یا خیر. یکی از این میوهها گلابی است. گلابی میوه ای گرمسیری و غنی از مواد مغذی است اما در مورد اینکه آیا خوردن گلابی در بارداری بی خطر است یا اینکه چطور باید آن را میل کنید و چه موارد احتیاطی را باید در نظر بگیرید در این مقاله بیشتر خواهید خواند.
آیا خوردن گلابی در بارداری بی خطر است؟
خوردن گلابی در بارداری کاملاً بی خطر است. کالری کم و ارزش غذایی بالای آن برای زنان باردار ضروری است. با این حال، باید مراقب باشید و میوه را قبل از مصرف خوب بشویید. این موضوع برای همه میوههای دارای پوست صدق میکند. شستشوی کامل به پاک شدن عوامل بیماری زای مضر از جمله توکسوپلاسموز و لیستریوزکه زمینه ساز عوارض شدید در بارداری است کمک میکند. قبل از خوردن نیز بهتر است میوه را پوست بگیرید.
در دوران بارداری روزانه چند گلابی میتوان خورد؟
زنان باردار میتوانند روزانه 1 تا 2 گلابی متوسط بخورند. اگر فکر میکنید زیاد است میتوانید تعداد را کم کنید.
فواید سلامتی خوردن گلابی در بارداری
گلابی میوه ای شیرین و گاه ترش است که بیشتر در ماههای پاییز و تابستان در دسترس است. از نظر مواد مغذی نیز غنی محسوب میشود. در ادامه به خواص این میوه بیشتر میپردازیم:
1. کالری
زنان باردار برای تأمین مواد مغذی برای دو نفر غذا میخورند و بیش از هر زمان دیگری به غذاهای پر انرژی احتیاج دارند. انرژی برای تمام فرآیندهای بدن از جمله رشد جنین ، پیشرفت حاملگی ، تولید شیر و غیره ضروری است. اگرچه گلابی کم کالری است اما منبع کربوهیدراتهای سالم است.
2. ویتامین C
ویتامین C آنتی اکسیدانی بسیار مهم است که چندین عملکرد را در بدن انسان کنترل میکند. در درجه نخست ویتامین C با ایجاد رادیکالهای آزاد در سلولها مقابله میکند. رادیکالهای آزاد باعث آسیب اکسیداتیو شده و در واکنشهای سلولی ضروری برای رشد، تکامل و تولید انرژی اثر منفی میگذارند. این ویتامین همچنین باعث تقویت لثه و دندان در زنان باردار شده و به جذب عناصر غذایی به ویژه آهن کمک میکند. آهن در رشد جنین، به ویژه در تشکیل خون و سیستم گردش خون نقش مهمی دارد.
3. پتاسیم
گلابی به مقدار کم حاوی پتاسیم و مسئول چندین عملکرد در سطح سلول و بافتهای بدن است. پتاسیم به حفظ سطح فشار خون و همچنین سلامت قلب در زنان باردار و جنین آنها کمک میکند. در تعادل الکترولیتهای موجود در خون و مایعات بافتی نقش داشته و عملکرد بدن را به طور مستمر حفظ میکند. مصرف منابع این واده معدنی احتمال گرفتگی عضلات پا و شکم را کاهش میدهد و سبب تثبیت کارکرد سیستم عصبی شده و در نتیجه عملکردها و هماهنگیهای حرکتی را بهبود میبخشد.
4. ویتامین A
گلابی غنی از ویتامین A است که مصرف آن در دوران بارداری از سه ماهه اول تا زمان زایمان ضروری است. کمبود این ماده مغذی میتواند مشکلات جدی در دوران بارداری ایجاد کند. وجود کافی ویتامین A همراه با سایر مواد مغذی در تکامل سیستم ایمنی نقش دارد و احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی را کاهش میدهد. این ماده از بتاکاروتن گرفته شده است که به جلوگیری از بیماریهایی که توسط باکتریهای بیماری زا ایجاد میشوند کمک میکند. این ویتامین در سلامت بینایی و رشد چشم جنین نیز دخیل است.
ویتامین A همچنین روی رشد و نمو جنین تأثیر میگذارد و در تکامل سیستم تنفسی، عصبی، گردش خون و …تاثیر میگذارد. بعلاوه اندامهایی مانند کلیهها و استخوانها نیز برای رشد به آن نیاز دارند.
5. مس و منیزیم
مس و منیزیم ریز مغذیهای اساسی هستند که نقش مهمی در بارداری دارند. مس به همراه آهن و ویتامین B به تولید گلبولهای قرمز خون کمک میکند و از آنجا که زنان باردار حدود یک لیتر خون بیشتر از دیگر زنان در بدن دارند این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند. مس در رشد و عملکرد اندامها نیز نقش دارد و به حفظ سلامت اعصاب و عروق کمک میکند.
این دو ماده معدنی همچنین در نگهداری و حفظ سیستم اسکلتی اثر گذار اند. منیزیم در انبساط عضلات بدن در دوران بارداری نقش دارند و از این طریق استرس جسمی و خستگی را کاهش میدهند. آنها همچنین در ارتقای خواب با کیفیت خواب تاثیرگذار است.
6. فیبر
دریافت فیبر برای عملکرد صحیح دستگاه گوارش ضروری است. زنان باردار به دلیل رشد جنین، مشکلات گوارشی زیادی از جمله یبوست را تجربه میکنند. یک رژیم غذایی غنی از فیبر به کاهش یبوست و نفخ کمک میکند. مصرف فیبر همچنین با تنظیم فشار خون و کاهش فشار خون بالا در دوران بارداری ارتباط دارد و هنگامی که سطح فشار خون حفظ شود و میزان سدیم و پتاسیم متعادل شود میتواند احتمال ایجاد شرایطی مانند پره اکلامپسی را کاهش دهد.
7. ویتامین B6
ویتامینهای گروه B مجموعه ای از مواد مغذی ضروری برای زنان باردار اند و کمبود آنها میتواند باعث نقایص جنینی شود. وجود کافی ویتامین B6 به رشد بافت عصبی جنین کمک میکند. این ویتامین با تقویت سیستم ایمنی از ابتلا به بیماریهای عفونی پیشگیری کرده و کمبود آن نیز میتواند سبب کاهش حالت تهوع و استفراغ در سه ماهه اول شود.
8. اسید فولیک
اسید فولیک از دیگر مواد مغذی ضروری مورد نیاز برای رشد جنین است. این ویتامین به تولید خون و سیستم گردش خون کمک کرده و در ایجاد لولههای عصبی و عملکرد سیستم عصبی جنین نقش دارد.
نحوه انتخاب و نگهداری از گلابی
برای انتخاب و خوردن گلابی در بارداری به چند نکته باید توجه داشت:
شکل ظاهری و رایحه:
گلابی باید تازه، بدون لک و کبودی و اثر ضرب دیدگی روی پوست بوده و بوی اشتهاآوری داشته باشد. گلابی که مدت طولانی در انبار مانده ظاهر و بوی خوبی ندارد.
• محل نگهداری:
گلابی را میتوان در یخچال نگهداری کرد، اما نگه داشتن آن به صورت جداگانه در کیسههای کاغذی قهوه ای ضروری است. این به این دلیل است که گلابی بوی یخچال را جذب میکند. گلابی را یک هفته پس از چینش باید مصرف کرد. گلابی نارس را میتوان چند روز در منطقه تاریک اتاق نگه داشت و پس از رسیدن آن را مصرف کرد.
منبع مطلب : niniplus.com