اول محرم چندمه را از این سایت دریافت کنید.
تاریخ ماه محرم و عاشورا و تاسوعا سال ۱۴۰۱
تاریخ شروع و پایان ماه محرم سال ۱۴۰۱ شمسی (۲۰۲۲ میلادی) ، تاریخ عاشورا و تاسوعا سال ۱۴۰۱
باحساب تقویم ۱۴۰۱ امروز چندمه اوقات شرعی تبدیل تاریخ محاسبه سن فاصله دو تاریخ
ماه محرم سال ۱۴۰۱ شمسی
اول محرم ( آغاز سال ۱۴۴۴ هجری قمری )
شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱
2022 July 30 ۹ محرم ( تاسوعا ) تعطیل رسمی
یکشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۱
2022 August 7 ۱۰ محرم ( عاشورا ) تعطیل رسمی
دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۱
2022 August 8
۳۰ محرم ( آخرین روز )
یکشنبه ۶ شهریور ۱۴۰۱
2022 August 28
تمام تاریخها و مناسبتهای ذکر شده در سایت باحساب براساس تقویم رسمی ایران میباشد.
{ وقت و زمان [ نقشه و مکان ] علمی و مهندسی
ماشین حساب ، مهندسی و آنلاین
تبدیل واحد ، یکای اندازه گیری
رسم نمودار ، توابع ریاضی
فاصله شهرها ، مسافت یاب راهها
مسیریاب آنلاین
محاسبه سود سپرده بانکی
محاسبه اقساط و سود وام
محاسبه bmi ، شاخص توده بدنی
Copyright © 2015-2020 Bahesab.ir
منبع مطلب : www.bahesab.ir
محرم امسال چه ماهی است؟ تاریخ شروع ماه محرم ۱۴۰۱
اول ماه محرم ۱۴۰۱ چه روزی است؟ تاریخ دقیق شروع ماه محرم امسال,ماه محرم امسال چه تاریخی است,محرم چه ماهی است و چندمه,ماه محرم 1401 کی هست
محرم امسال چه ماهی است؟
تاریخ دقیق شروع ماه محرم امسال
آیا می دانید ماه محرم در تقویم ایران چه روزی است؟ در این نوشته، اطلاعات کاملی در مورد تاریخ دقیق شروع ماه محرم در سال 1401 (تاریخ شمسی، قمری و میلادی)، حوادث ماه محرم و… را برای تان گردآوری کرده ایم.
همچنین بخوانید: تاریخ دقیق روز عاشورا | تاریخ دقیق روز تاسوعا
شروع ماه محرم در ایران
ماه مُحَرّم یا محرمالحرام نخستین ماه تقویم اسلامی (هجری قمری) و به اعتقاد مسلمانان از جملهٔ ماههای حرام است. نام این ماه پیش از اسلام در دوران جاهلیت مؤتمر (در عربی: مُؤْتَمِر یا المُؤْتَمِر) بودهاست و در زمان جاهلیت محرم (در عربی :المُحَرَّم) نامی بوده که به ماه صفرگفته میشد. محرم نخستین ماه از ماههای دوازدهگانه قمری و یکی از ماههای حرام است که در دوران جاهلیت و نیز در اسلام، جنگ در آن تحریم شده بود. این ماه برای شیعیان بسیار مقدس میباشد؛ آنها برای گرامی داشتن این ماه برای آقا حسین علیه السلام گریه کرده و سینه زنی و هیئت میگیرند و کسانی که به هیئت بروند را غذا میدهند زیرا این کارها پس از مرگ به آنها نفع میرساند و گناهان آنها آمرزیده میشود.
شب و روز اول محرم به عنوان اول سال قمری دارای نماز و آداب خاصی است که در کتاب مفاتیحالجنان بیان شدهاست. محرم، ماه حزن و اندوه و عزاداری شیعیان در قتل حسین بن علی است.
اول ماه محرم در سال ۱۴۰۱ چه تاریخی دارد؟
شروع ماه محرم در ایران تاریخ ثابتی ندارد. به علت قمری بودن این ماه، در ایران شروع ماه محرم تاریخ هجری شمسی ثابتی ندارد و هر ساله این ماه در تقویم شمسی ما در حال گردش است.
تاریخ دقیق شروع ماه محرم سال ۱۴۰۱ در تقویم شمسی
تاریخ دقیق شروع ماه محرم سال 1400 در تقویم شمسی مصادف است با:
شنبه، 8 مرداد 1401 1401/05/08
تاریخ دقیق شروع ماه محرم سال ۱۴۰۱ در تقویم قمری 1444
تاریخ دقیق شروع ماه محرم سال 1401 در تقویم قمری 1444 مصادف است با:
السبت، 1 محرم 1444 1444/01/01
تاریخ دقیق شروع ماه محرم سال 1401 در تقویم میلادی 2022
تاریخ دقیق شروع ماه محرم سال 1401 در تقویم میلادی 2022 مصادف است با:
Saturday, 30 July 2022
2022/07/30
چرا تاریخ شروع ماه محرم هر سال تغییر می کند؟
شروع ماه محرم در ایران تاریخ ثابتی ندارد. به علت قمری بودن این ماه، در ایران شروع ماه محرم تاریخ هجری شمسی ثابتی ندارد و هر ساله این ماه در تقویم شمسی ما در حال گردش است.
این اتفاق به این خاطر می افتد که تعداد روز های ماه قمری 354 روز است و تعداد روز های شمسی 365 روز که در سال کبیسه به 366 روز نیز تغییر پیدا می کند. از این رو روز های ماه قمری با روز های ماه شمسی و میلادی کاملا متفاوت است و در هر سال 11 روز و یا بیشتر تغییر پیدا می کند و به موجب همین تغییرات 1 محرم یعنی شروع ماه محرم در هر سال شمسی و میلادی یک روز متفاوت را نشان می دهد.
وقایع ماه محرم
وقایع ماه محرم اتفاقات مهم ماه محرم اولین ماه سال قمری. شهادت امام حسین(ع) و یاران آن حضرت از مهمترین اتفاقات این ماه است. ماه محرم مخصوصا ده روز ابتدایی آن ایام عزاداری شیعیان است. در ماه محرم میلاد هیچ امامی قرار ندارد.
وقایع شب و روز عاشورا
وقایع شب عاشورا:
شب دهم محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری شب وداع بود و کربلائیان، پس از دو روزی که آب فرات به روی امام حسین علیه السلام و یارانش بسته بود، عطشناک بودند.
امام حسین (ع) در اوایل شب یاران خود را جمع کرد و پس از حمد و ثنای خداوند خطاب به آنان فرمود: به گمانم این، آخرین روزی است که از سوی این قوم مهلت داریم، آگاه باشید که من به شما اجازه (رفتن) دادم. پس همه با خیالی آسوده بروید که بیعتی از من بر گردن شما نیست؛ اینک که سیاهی شب شما را پوشانده، آن را مَرکبی برگیرید و بروید.
در این هنگام ابتدا اهل بیت امام (ع) و سپس یاران امام هر یک در سخنانی حماسی، اعلام وفاداری و بر فدا کردن جان خویش در دفاع از امام تأکید کردند. منابع تاریخی و مقاتل، برخی از این سخنان را ثبت کردهاند.
پس از آن گفتگو، حسین (ع) به اردوگاه برگشتند و وارد خیمه خواهرشان زینب (س) شدند، نافع بن هلال در بیرون خیمه منتظر حسین (ع) نشسته بود که شنید حضرت زینب (س) به حسین (ع) عرض کرد:
«آیا شما یارانتان را آزمودهاید؟ از این نگرانم که آنان نیز به ما پشت کنند و در هنگامه درگیری شما را تسلیم دشمن کنند.»
حسین (ع) در پاسخ فرمود:
«به خدا سوگند، اینها را امتحان کردهام و آنان را مردانی یافتم که سینه سپر کردهاند، به گونهای که مرگ را به گوشه چشمانشان مینگرند و به مرگ در راه من چنان شیرخواره به سینه مادرش انس دارند.»
نافع هنگامی که احساس کرد اهل بیت امام حسین (علیه السلام) نگران وفاداری و استقامت اصحاب هستند، نزد حبیب بن مظاهر رفت و با مشورت او، تصمیم گرفتند با همراهی بقیه اصحاب به حسین (ع) و اهل بیت ایشان اطمینان دهند که تا آخرین قطره خون از ایشان دفاع خواهند کرد.
حبیب بن مظاهر، یاران حسین (ع) را ندا داد تا جمع شوند. سپس به بنی هاشم گفت: به خیمههای خویش باز گردند؛ بعد رو به اصحاب کرد و آن چه را که از نافع شنیده بود، بازگو کرد. همگی گفتند: «به آن خدایی که بر ما منت نهاد که در این جایگاه قرار بگیریم، اگر انتظار فرمان حسین (علیه السلام) نبودیم، اکنون با شتاب بر آنان حمله میکردیم تا جان خویش را پاک و چشم را روشن سازیم».
حبیب به همراه اصحاب با شمشیرهای کشیده و یک صدا به نزدیک حرم اهل بیت (علیهم السلام) رسیده و گفت: «ای حریم رسول خدا (ص)! این شمشیرهای جوانان و جوانمردان شماست که به غلاف نخواهد رفت تا این که گردن بدخواهان شما را بزند، این نیزههای پسران شماست، سوگند یاد کردهاند که آن را تنها در سینه کسانی که از دعوتتان سر بر تافتهاند فرو برند.»
حسین (ع) در شب عاشورا درباره یارانش فرمود:
أما بعد فإنّی لا أعلم أصحابا أوفی و لا خیرا من أصحابی، و لا أهل بیت أبرّ و لا أوصل من أهل بیتی؛ من یارانی بهتر و باوفاتر از اصحاب خودم و خویشاوندانی نیکوکارتر و به حقیقت نزدیکتر از خویشاوندان خودم سراغ ندارم. مفید، الارشاد، ج۲، ص۹۱
منبع مطلب : www.alamto.com