آرماتور بندی فونداسیون را از این سایت دریافت کنید.
آرماتور بندی فونداسیون (منفرد
آرماتور بندی فونداسیون منفرد – نواری – گسترده همراه با تصاویر کاملأ اجرایی و فیلم آموزشی رایگان | ارماتور گذاری اجزای مختلف پی و شالوده
مقالات تخصصی معماری و عمران
آرماتور بندی فونداسیون (منفرد – نواری – گسترده)
در این مقاله قصد داریم به مبحث آرماتور بندی فونداسیون بپردازیم ابتدا بهتر است تعریفی از پی یا شالوده داشته باشیم.
کوتاهترین و سادهترین تعریف پی: قسمتی از سازه است که در تماس با خاک بوده و بارهای مرده و زنده سازه را به زمین منتقل مینماید.
انواع پی (فونداسیون):
پیها به طور کلی از دو حیث طبقهبندی میشوند.
یکی از نظر شکل اجرا و دیگری از نظر مصالح تشکیل دهنده آن، که از نظر شکل اجرا با توجه به نوع سازه و مقدار بارهای وارده از طریق مهندسین محاسب تعیین گردیده و از نظر مصالح تشکیل دهنده با توجه به مصالح موجود.
در زمانهای قدیم از سنگ و آجر و… استفاده میشد امروزه اکثراً از بتن آرمه در احداث فونداسیون استفاده میشود.
پیهای نواری:
این نوع پی همانطور که از نامش پیداست به شکل نواری هرجایی که عضو باربر قرار دارد اجرا گردیده و طول آن نسبت به عرض آن بیشتر است و معمولاً در ساختمانهای آجری یا اسکلت فلزی و بتن آرمه که دارای ستونهایی در یک ردیف یا دیوار و ستون توأم باشند اجرا میشود.
قبل از اجرای هر نوع پی باید محل اجرای پی با بتن نظافت یا همان بتن مگر که عیار سیمان آن معمولاً 150 کیلوگرم در هر متر مکعب بتن میباشد با ارتفاع حدود 10 سانتیمتر پوشانده شود.
هدف از اجرای بتن مگر، ایجاد سطحی صاف و هموار جهت بستر آرماتور بندی فونداسیون و همچنین جلوگیری از تماس بتن اصلی پی با خاک میباشد.
در تصاویر زیر مراحل اجرای بتن مگر برای یک پی نواری را ملاحظه مینمایید.
باید دقت نمود که حداقل ارتفاع بتن مگر هیچگاه از 5 سانتیمتر کمتر نشود.در تصویر زیر نمونهای از آرماتور بندی فونداسیون برای ساختمان مسکونی مشاهده میشود.
در شکل زیر یک پلان فونداسیون نواری مشاهده میشود.همانطور که ملاحظه مینمایید در یک راستا بودن ستونهای یک ردیف و نیز فاصله داشتن ستونهای اطراف از یکدیگر، از دلایل به کارگیری فونداسیون نواری میباشد.
در تصاویر زیر مراحل اجرای آرماتور بندی فونداسیون نواری برای یک سازهی بتن آرمه را پس از اجرای بتن مگر میبینید.
در تصویر زیر آرماتورگذاری، بتنریزی و عمل ویبره بتن در یک پی نواری سازهی صنعتی مشاهده میشود.
پی تکی (منفرد):
برای این نوع پی همانطور که از نامش پیداست برای هر ستون با توجه میزان تحمل بار آن یک فونداسیون جداگانه در نظر گرفته میشود.
این نوع پی زمانی مناسب است که احتمال نشست غیر یکنواخت زمین وجود نداشته باشد و این امر مستلزم آن است که خاک زمینی که ساختمان بر روی آن بنا میگردد یکنواخت بوده و مقاومت آن در همه جا تقریباً یکسان باشد.
در این نوع شالوده یک شبکه (مش) از میلگرد در کف پی قرار داده شده و در کنارهها با رعایت پوشش بتن، انتهای میلگردها با زاویه 90 درجه یا 180 درجه خم داده میشود.
در شکلهای زیر چند نمونه از پی تکی با میلگردهای کف آن به تصویر کشیده شده است.
همانطور که اشاره شد ابعاد فونداسیون از نظر طول، عرض و ارتفاع براساس میزان بار وارده و براساس محاسبات تعیین خواهد شد.
در فونداسیونهای منفرد موقعیت قرارگیری هر ستون در میزان باربری آن تأثیر داشته و به عنوان مثال در ستونهای گوشه چون از دو دهنه بار تحمل میکنند، کوچکترین ابعاد و برای ستونهایی که در کنار یعنی بین گوشهها قرار میگیرند ابعادی به مراتب بزرگتر از ستونهای گوشه در نظر میگیرند.
زیرا بار سه دهنه را تحمل میکنند و برای ستونهایی که در وسط قرار میگیرند چون بار چهار دهنه را تحمل میکنند بزرگترین ابعاد لحاظ خواهد گردید.
منبع مطلب : ostovarsazan.com
آرماتور بندی فونداسیون از صفر تا صد (نواری، گسترده و منفرد)
بارهای وارده به کل سازه از طریق فونداسیون به زمین منتقل میشوند لذا اجرای صحیح آن از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است. آرماتور بندی فونداسیون یکی از مراحل اجرای پی سازه است. در این مقاله تمام جزئیات مربوط به نحوه و روش اجرای آرماتوربندی یا میلگرد گذاری انواع فونداسیون منفرد، نواری و گسترده به
آرماتور بندی فونداسیون از صفر تا صد (نواری، گسترده و منفرد)
تاریخ انتشار ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰
دسته بندیاسکلت بتنیفونداسیونوبلاگ
بارهای وارده به کل سازه از طریق فونداسیون به زمین منتقل میشوند لذا اجرای صحیح آن از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است. آرماتور بندی فونداسیون یکی از مراحل اجرای پی سازه است.
در این مقاله تمام جزئیات مربوط به نحوه و روش اجرای آرماتوربندی یا میلگرد گذاری انواع فونداسیون منفرد، نواری و گسترده به تفصیل بیان شده است. تا انتها با ما همراه باشید تا با دست پر از آکادمی عمران خارج شوید.
آنچه در این مقاله می آموزید:فیلم کارگاهی آموزش آرماتور بندی فونداسیون آرماتوربندی یا میلگرد گذاری فونداسیون ساختمان مراحل و روش اجرای آرماتور بندی فونداسیون اصول آرماتور بندی فونداسیون ضوابط و نکات مهم اجرایی آرماتور بندی فونداسیون نکته مهم در آرماتوربندی پی نواریآرماتوربندی فونداسیون منفرد آموزش آرماتوربندی فونداسیون
فیلم کارگاهی آموزش آرماتور بندی فونداسیون
پیش از خواندن ادامه مطلب ابتدا فیلم زیر را مشاهده کرده تا این مقاله را با دید بهتری تا انتها بخوانید.
آرماتوربندی یا میلگرد گذاری فونداسیون ساختمان
آرماتورها دارای اشکال مختلف با کاربردهای متفاوت هستند.
میلگرد راستا (سیتکا) برای افزایش مقاومت کششی بتن
خاموت و سنجاقی برای تحمل برش و جلوگیری از کمانش آرماتورهای طولیرکابی برای ایجاد فاصله نگهدار بین دو سفره آرماتور یا به عنوان نوعی خاموت ترکیبی در ستونها و دیوارهای برشی
خرک در آرماتوربندی فونداسیون جهت نگه داشتن شبکه میلگردهای فوقانی
اتکا (ادکا) در سقف های تیرچه و بلوک جهت تحمل برش و اتصال مناسب تیرچه ها به تیر اصلی استفاده میشود.
واژههای سیتکا، اتکا، رامکا و خاموت ریشه روسی دارند.
برای مطالعه بیشتر در مورد هر کدام روی لینک آبی کلیک کنید.
مراحل و روش اجرای آرماتور بندی فونداسیون
پیش از خواندن ادامه مقاله آرماتور بندی فونداسیون پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر در مورد اجرای کامل فونداسیون به مقاله “ صفر تا صد مراحل اجرای پی کنی و فونداسیون اسکلت بتنی و فلزی“ مراجعه کنید. موضوع مورد بحث ما در این مقاله آرماتور بندی فونداسیون است.
مراحل اجرای آرماتوربندی فونداسیون به شرح زیر است:
آرماتور بندی شبکه تحتانی فونداسیون : پس از آمادهسازی آرماتورها، ابتدا شبکه تحتانی میلگردها اجرا میشود. در این مرحله برای ایجاد فاصله و پوشش کامل میلگرد توسط بتن، زیر میلگرد تحتانی اسپیسر قرار میدهند.
استفاده از خرک به عنوان نگه دارنده و پایه جهت اجرای شبکه فوقانی فونداسیون
شبکه فوقانی توسط خرکها که آرماتورهای پایهدار هستند، قرار داده میشوند. آرماتورهای طولی با سیم به خرکها متصل میشوند تا در حین بتنریزی خم نشده یا سبب تغییر در میزان پوشش بتن (کاور بتن) نشود.
در حین اجرای آرماتور بندی فونداسیون آرماتورهای انتظار ستونها و دیوارهای برشی در اسکلتهای بتنی و صفحه ستونها در اسکلتهای فلزی اجرا میشوند.
تعیین محل دقیق آرماتورهای انتظار در سازه بتنی و یا آکس صفحه ستونها در سازه فلزی از مهمترین مراحل اجرای فونداسیون است.
هر گونه بیدقتی در این عملیات موجب بروز مشکلات اجرایی جدی مانند همتراز نشدن ستونها، ناترازی پلهها و اتصالات و نیز کوتاهی و بلندی طول آنها خواهد بود.
بنابراین با بستن ریسمانهای طولی و عرضی یا استفاده از دوربین نقشه برداری، آکس بیس پلیتها یا آرماتورهای انتظار ستونها و دیوارهای برشی مشخص میشود.
روش کار سنتی در پروژه های کوچک به این شکل است که ریسمانی در یک آکس طولی و یک آکس عرضی به صورت کاملا عمود بر هم نصب شده که محل برخورد دو ریسمان، مرکز صفحه ستون و یا آکس آرماتورهای انتظار خواهد بود.
با این کار تمام ستونهای یک آکس کاملا به موازات هم و در یک تراز ارتفاعی قرار میگیرند.
آموزشهای اجرایی ساختمان آموزشهای فراتر از کاربردی
به جمع حرفهایها بپیوندید!
بر روی اینجا کلیک کنید
مسیر یادگیری مهندسی عمران یک مسیر رایگان برای حرفهای شدن
حتما تو این مسیر با ما همراه شو!
بر روی اینجا کلیک کنید
اصول آرماتور بندی فونداسیون
آرماتورهای طولی و عرضی فونداسیون
آرماتورهای طولی به صورت افقی در دو ردیف تحتانی و فوقانی فونداسیون مورد استفاده قرار میگیرند و آرماتورهای عرضی یا خاموتها جهت افزایش مقاومت در برابر برش و پیچش به صورت عرضی آنها را احاطه میکنند.
به عبارت دیگر، آرماتورهای در راستای طول عضو، آرماتور طولی و آرماتورهای در راستای عرض، آرماتورهای عرضی هستند.
نکات مهم در استفاده و اجرای آنها وزن، تعداد، خم آرماتورها، فواصل آنها و همچنین فواصل آنها با بخشهای پیرامونی (تامین کاور بتن) جهت جلوگیری از خوردگی و فرسایش است.
آرماتورهای تقویتی در فونداسیون
از آرماتورهای تقویتی در موارد زیر استفاده میکنیم:
در زیر ستونها و شبکه تحتانی فونداسیون یا شالوده آرماتورهای تقویتی به منظور صرفهجویی در مصرف آرماتورها استفاده میشوند. میدانیم میزان آرماتور لازم در همه جای المان بتنی یکسان نیست لذا در برخی موارد از آرماتور با شماره کمتر استفاده کرده و صرفا در محلهایی که نیاز به تقویت داشته باشد از آرماتور تقویتی استفاده میکنیم.
منبع مطلب : academyofcivil.com