آرامگاه میرزا کوچک خان را از این سایت دریافت کنید.
آرامگاه میرزا کوچک
آرامگاه میرزا کوچک
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
آرامگاه میرزا کوچک
نام آرامگاه میرزا کوچک
کشور ایران استان استان گیلان شهرستان رشت اطلاعات اثر کاربری آرامگاه دیرینگی دوره پهلوی
دورهٔ ساخت اثر دوره پهلوی
اطلاعات ثبتی شمارهٔ ثبت ۸۷۸۲
تاریخ ثبت ملی ۱۰ خرداد ۱۳۸۲
آرامگاه میرزا کوچک مربوط به دوره پهلوی ۱۳۹۰ ه.ق است و در رشت، محله سلیمانداراب واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۷۸۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.[۱]
جستارهای وابسته[ویرایش]
آثار ملی ایران
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
منابع[ویرایش]
↑ «دانشنامهٔ تاریخ معماری و شهرسازی ایرانشهر». وزارت راه و شهرسازی. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۶ اکتبر ۲۰۱۹. دریافتشده در ۱۰ اکتبر ۲۰۱۹.
این یک مقالهٔ خرد یکی از آثار باستانی ایران است. میتوانید با گسترش آن به ویکیپدیا کمک کنید.
ردهها: آثار دوره پهلوی در شهرستان رشتآرامگاههای تاریخی شهرستان رشت
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی کجاست
آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی از جاهای دیدنی رشت و آثار ملی ایران است.
آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی
3 آثار ملی ایران
اطلاعات جاذبه گردشگری
ایران، استان گیلان، رشت، خیابان شیون فومنی، قبرستان سلیمان داراب
بازدید از این جاذبه گردشگری رایگان است
مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
مسیر یابی
میرزا کوچک خان جنگلی مشهور به سردار جنگل، یکی از چهرههای برجسته تاریخ ایران است. وی در سال ۱۳۰۰ درگذشت و مقبره او، در شهر رشت، در قبرستان سلیمان داراب جای گرفته است. این مقبره را با الهام از معماری استان گیلان و معماری اسلامی ساختهاند و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در بازدید از آرامگاه این بزرگمرد با کجارو همراه باشید.
هرآنچه میخواهید درباره آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی بدانید:
معرفی آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی
میرزا کوچک خان جنگلی کیست؟
آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی کجاست؟
قبرستان سلیمان داراب
تاریخچه آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی
معماری آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی
بازدید از آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی
معرفی آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی
آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی معروف به سردار جنگل، در جنوب شهر رشت و در محله سلیمان داراب، در میان بقعه و گورستان سلیمان داراب قرار دارد. این مقبره از جمله مکان های دیدنی رشت به شمار می آید. در اطراف قبر میرزا کوچک خان جنگلی، اجساد مجاهدان جنگلی دفن و اسامی آنها روی سنگ قبر آنان حک شدهاند. در کنار قبر میرزا، آرامگاه شاعر بلند آوازه و مردمی گیلان، شیون فومنی قرار دارد.
بنای یادبود میرزا کوچک خان جنگلی به گونهای ساده، اما زیبا و با توجه به اصول معماری سنتی در سالهای پیروزی بعد از انقلاب اسلامی ساخته شد.
میرزا کوچک خان جنگلی کیست؟
میرزا یونس معروف به میرزا کوچک، فرزند میرزا بزرگ، در سال ۱۲۵۷ هجری شمسی در محله قدیمی استادسرای شهر رشت در خانوادهای متوسط به دنیا آمد. طبق گفته اطرافیان، او مردی قوی بنیه با رنگ چشمان روشن و چهرهای بشاش بود و از نظر اجتماعی مردی باادب، فروتن، خوشبرخورد، مومن به اصول اخلاقی، طرفدار عدل و آزادی و حامی مظلومان بود. پس از مقاومت چشمگیر جنبش جنگل در مقابل قزاقها، این جنبش مجبور به عقبنشینی شد. میرزا به سمت کوههای خلخال در استان اردبیل گریخت؛ اماگرفتار بوران و طوفان شد. سرانجام زیر فشار سرما و برف در روز ۱۱ آذر ۱۳۰۰، میرزا کوچک خان جنگلی درحالی که تنها یار وفادارش، گائوک آلمانی معروف به هوشنگ را به کول گرفته بود، از پای درآمدند.
آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی کجاست؟
آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی از جاذبه های گردشگری گیلان است و در جنوب رشت، خیابان شیون فومنی، قبرستان سلیمان داراب قرار دارد. برای دسترسی در مسیر جنوبی شهر حرکت کنید تا به یخسازی رشت برسید. سپس به میدان رازی بروید. در میدان، به سمت خیابان شیون فومنی مسیر را ادامه دهید تا به شانزده متری سمیه برسید. قبرستان سلیمان داراب در این خیابان واقع شده است.
موقعیت آرامگاه میرزا کوچک خان روی نقشه
قبرستان سلیمان داراب
برخی از مشاهیر مدفون در گورستان سلیمان داراب عبارت اند از: میرزا حسین خان کسمایی، ابراهیم فخرایی، شیون فومنی، جهانگیر سرتیپ پور، دکتر محمود بهزاد و نصرت رحمانی. در کنار آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی، مسجد سلیمان داراب قرار دارد. در این مسجد، آرامگاه یکی از عرفای گیلانی به نام سلیمان ابن دارائی عبسی شامی قرار دارد. این آرامگاه بسیار مورد توجه مردم رشت و بهخصوص مردم این محله قرار دارد. مردم پس از نماز سری به آرامگاه این عارف میزنند تا فاتحهای برای او بخوانند.
تاریخچه آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی
چگونگی دفن سردار جنگل مشخص نیست؛ اما اولین بار بازسازی آرامگاه این بزرگ مرد تاریخ مبارزات گیلان و ایران، در سال ۱۳۶۰ هجری شمسی مطرح شد. طرح مقبره با توجه با اصول معماری سنتی توسط دفتر فنی حفاظت آثار باستانی گیلان تهیه و به مرور به اجرا در آمد. در مرحله بعد طرح احداث مجموعه فرهنگی میرزا کوچک مد نظر قرار گرفت. در سال ۱۳۷۱ نیز توسط میراث فرهنگی گیلان، دیوار کشی و احداث سردری شایسته مقام میرزا انجام شد.
آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲، با شماره ۸۷۸۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
معماری آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی
منبع مطلب : www.kojaro.com